Trīs Latvijas kamaniņu braucējas PK pirmajā posmā iekļūst Sprinta kausa sacensībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode.
Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas kamaniņu braucējas Kendija Aparjode, Elīna Ieva Vītola un Sigita Bērziņa sestdien Leikplesidā Pasaules kausa pirmajā posmā ieņēma attiecīgi devīto, desmito un 11.vietu un iekļuva Sprinta kausā, kamēr Frančeska Bona ierindojās 21.pozīcijā.

Divu braucienu summā uzvaru svinēja austriete Madeleine Egle, kura bija labākā abos braucienos un kopā finišēja minūtē un 28,710 sekundēs.

Otro vietu ieņēma vāciete Jūlija Taubica, zaudējot austrietei 0,188 sekundes, kamēr trešā bija ASV kamaniņu braucēja Samera Bričere, kura piekāpās uzvarētājai 0,407 sekundes.

Divu braucienu summā Aparjode atpalika no uzvarētājas 0,668 sekundes, Vītola - 0,683 sekundes, Bērziņa - 0,779 sekundes, kamēr Bona zaudēja 1,582 sekundes.

Pirmajā braucienā Egle trasi veica 44,050 sekundēs. Un pēc pirmā brauciena Vītola piekāpās līderei 0,421 sekundes un bija astotā, Aparjode atpalika 0,442 sekundes, sasniedzot dalītu devīto labāko rezultātu, Bērziņa zaudēja 0,537 sekundes un ierindojās 12.pozīcijā, kamēr Bona bija par 0,858 sekundēm lēnāka nekā austriete un ieņēma 20.vietu.

Otrajā braucienā, kurā ātrākā arī bija austriete, visātrāk trasi no Latvijas sportistēm veica Aparjode, kurai padevās astotais labākais finiša laiks, Bērziņa sasniedza devīto ātrāko laiku, bet Vītola - desmito labāko finiša laiku.

Bonai neizdevās uzlabot savu rezultātu, sasniedzot 21. labāko rezultātu otrajā braucienā, kas viņai abu braucienu summā lika noslīdēt par pozīciju zemāk.

Kopā sacensībās startēja 28 kamaniņu braucējas, no kurām pirmo 15 vietu īpašnieces kvalificējās Sprinta kausam.

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā Vītola bija septītā, Aparjode - astotā, bet Bērziņa ierindojās 13.pozīcijā. Bona Pasaules kausa debijā pamatsacensībās startēja tikai Vintertbergā, kur ierindojās 20.pozīcijā.

Sprinta sacensībās, kas sāksies plkst.19.15, no latviešiem piedalīsies arī Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Anda Upīte/Sanija Ozoliņa, Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna un Kristers Aparjods.

Startam Pasaules kausa pirmajā posmā pieteikušies 26 dalībnieki vīriešu vieniniekos un 28 - sieviešu vieniniekos, kā arī 11 sieviešu ekipāžas un 19 vīriešu divnieki no 19 valstīm.

Pasaules kausa sezonas otrais posms pēc nedēļas notiks Kanādas trasē Vistlerā, bet pēdējie divi Pasaules kausa posmi februāra beigās un marta sākumā norisināsies Siguldā. Eiropas čempionāts no 12. līdz 14.janvārim notiks Pasaules kausa ceturtā posma ietvaros Īglsas trasē Austrijā, bet pasaules čempionāts no 26. līdz 28.janvārim norisināsies Vācijas trasē Altenbergā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu