VIDEO "Bija ļoti smagi." Ukrainas "Azov" pulka karotāja par 327 dienām Krievijas gūstā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Azovstaļ.
Azovstaļ. Foto: Alexander Ermochenko/Postimees

2022. gada 24. februārī, Krievijai iebrūkot Ukrainā, Valērija Subotina kā "Azov" pulka karotāja nonāca kara karstākajā punktā – "Azovstaļ" rūpnīcā. Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" intervijā viņa stāsta par pieredzēto karā un gūstā.

Valērijai Subotinai ir humanitārā izglītība sociālajās zinātnēs. Sākoties karam, viņa sekoja līdzi savam līgavainim, kurš arī bija karavīrs. Abi divi nokļuva karstākajā kara punktā - "Azovstaļ" rūpnīcā.

Abi apprecējās kara apstākļos, tomēr jau pēc divām dienām Valērijas vīrs gāja bojā. Valērija nokļuva Krievijas gūstā, kur pavadīja gandrīz gadu.

Par 327 dienām okupantu gūstā sieviete saka: "Visgrūtāk man bija saprast, ka esmu zaudējusi savu brīvību. Un, ka es vairs nevaru būt es pati. Es sapratu, ka krievi var darīt visu, ko grib ar mani un ar jebkuru no mums.

Un viņi patiešām to darīja - ieskaitot fizisku un emocionālu ietekmēšanu un vardarbību. Un, protams, ka bija ļoti smagi arī tādēļ, ka nezinājām, kas notiek ārpusē, kas notiek Ukrainā un kad mūs atbrīvos no gūsta."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu