Rīgā vides apsaimniekotāji piedāvās bez maksas utilizēt svētku eglītes (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izmesta Ziemassvētku eglīte.
Izmesta Ziemassvētku eglīte. Foto: Evija Trifanova/LETA

Vides apsaimniekotāji Rīgā piedāvās bez maksas utilizēt svētku eglītes.

SIA "Eco Baltia vide" pārstāvji aģentūrai LETA pauda, ka uzņēmuma klientiem Rīgas Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā eglīšu izvešana bez maksas būs pieejama no 27.decembra.

Pieteikšanās eglītes bezmaksas izvešanai būs iespējama līdz 31.janvārim. Piesakoties pēc 31.janvāra vienas eglītes savākšana būs 4,96 eiro bez pievienotā vērtības nodokļa (PVN) jeb seši eiro ar PVN.

Rīgas Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā eglīšu savākšana jāpiesaka, zvanot uz tālruni 8717 vai rakstot uz e-pastu "riga@ecobaltiavide.lv". Privātmāju iedzīvotāji aicināti paši pieteikt eglītes izvešanu, bet daudzdzīvokļu māju iemītniekiem ar šo vēlmi jāvēršas pie sava namu apsaimniekotāja, lai vienotos par eglīšu novietošanas vietu.

Uzņēmumā norāda, ka savāktās eglītes tiks pārstrādātas šķeldā. Daļu no iegūtās šķeldas "Eco Baltia vide" ziedos dzīvnieku patversmei "Ulubele", kas tiks izmantota patversmes teritorijas labiekārtošanai. Atlikusī daļa tiks novirzīta siltumenerģijas iegūšanai, tādējādi nodrošinot ilgtspējīgu svētku eglīšu apsaimniekošanu.

"Eco Baltia vide" atgādina, ka jāņem vērā, ka bezmaksas izvešana tiks nodrošināta eglītēm augumā līdz 2,5 metriem. Ja eglīte ir augstāka par 2,5 metriem, tad par tās izvešanas iespējām un pakalpojuma maksu jāsazinās individuāli. Eglītēm ir jābūt atbrīvotām no svētku rotājumiem.

"Eco Baltia vide" eglīšu pieņemšanu bez maksas nodrošinās arī uzņēmuma apsaimniekotajos atkritumu šķirošanas laukumos Ādažos, Salaspilī, Saldū un Liepājā, kā arī Mārupē un Babītē tiks organizētas atsevišķas vietas un laiki eglīšu bezmaksas nodošanai, par ko plašāka informācija būs pieejama uzņēmuma tīmekļvietnē "ecobaltiavide.lv".

SIA "CleanR" valdes priekšsēdētājs Valerijs Stankevičs aģentūru LETA informēja, ka uzņēmums eglītes bez maksas savāks no saviem klientiem Rīgā, Jūrmalā, Ķekavas un Ropažu novadā, kā arī Inčukalna, Carnikavas, Ikšķiles, Tīnūžu, Ozolnieku un Cenas pagastā.

Iedzīvotāji varēs pieteikt bezmaksas eglītes izvešanu pēc Ziemassvētkiem, un šis pakalpojums bez maksas tiks nodrošināts līdz 2024.gada janvāra beigām. "CleanR" informēs klientus par precīziem pieteikšanās un izvešanas datumiem, kā arī par iespējām pieteikt šo pakalpojumu.

Savukārt, ja iedzīvotāji vēlēsies pieteikt egles izvešanu februārī vai vēlāk, tas tiks nodrošināts par maksu. "CleanR" līdzšinējā pieredze liecina, ka iedzīvotāji no eglītēm atbrīvojas līdz pat maijam, atzīmē Stankevičs.

"CleanR" pieņems eglītes augstumā līdz 2,5 metriem, bet, ja tā ir lielāka, egle jāsazāģē mazākās daļās. Eglītes jāatbrīvo no svētku rotājumiem.

Daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem dienu pirms eglīšu izvešanas tā būs jāatstāj blakus sadzīves atkritumu konteineriem, bet privātmāju iedzīvotājiem tā būs jāizliek ārpus teritorijas, kur ierasti tiek izstumti konteineri. Daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji eglīšu izvešanu varēs pieteikt pie nama pārvaldnieka, bet privātmāju iedzīvotāji - pašapkalpošanās portālā "manai.videi.lv".

Kā piebilst Stankevičs, pērn "CleanR" bez maksas izveda gandrīz 14 000 eglīšu. "Ja sākotnēji eglīte kalpo kā svētku simbols, kas iepriecina gan mazus, gan lielus un palīdz radīt svētku sajūtu, tad tālāk jūs varat parūpēties, lai eglīte tiek pārvērsta siltumenerģijā," min Stankevičs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu