Simts Krievijas ārsti pieprasa, lai Putins ļauj sniegt medicīnisko palīdzību Gorinovam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SOTA/"X"

Krievijas ārsti publicējuši atklātu vēstuli Krievijas Federācijas prezidentam un kara noziedzniekam Vladimiram Putinam, pieprasot sniegt nepieciešamo medicīnisko palīdzību bijušajam Maskavas domes deputātam Aleksejam Gorinovam, kurš nosodīja Krievijas karu Ukrainā, vēsta medijs "Meduza".

8. decembrī Gorinova advokāts ziņoja, ka viņa klientam, kuram ir hroniska plaušu slimība, kolonijā būtiski pasliktinājusies veselība. "Viņam pat nav spēka sēdēt uz krēsla un runāt. Viņš vairākas reizes nokrita," rakstīja ieslodzīto atbalsta grupa.

Pats Gorinovs sacīja, ka "viņam ir bronhīts aktīvajā stadijā, drudzis, pastāvīgi drebuļi, viņam ir grūti elpot".

Kā atzīmēja advokāts, Gorinovs vērsās pēc medicīniskās palīdzības pie kolonijas vadības, taču saņēma atteikumu.

Ar atklātu vēstuli pie Putina vērsušies vairāki Krievijas ārsti, kuri norāda uz šo situāciju. "Šis cilvēka stāvoklis ir dzīvībai bīstams un var ātri pasliktināties," raksta vēstules autori.

Ziņas publicēšanas brīdī atklāto vēstuli parakstījuši gandrīz 100 dažādu specialitāšu Krievijas ārsti.

Kā ziņots, 60 gadus vecais politiķis pērn atzīts par vainīgu "apzināti nepatiesas informācijas" izplatīšanā par Krievijas armiju.

Gorinovs ir pirmais ievēlētais opozīcijas deputāts, kuram piespriests cietumsods par kara kritizēšanu.

Tiesā viņš ieradās ar papīra lapu ar uzrakstu: "Vai jums joprojām ir vajadzīgs šis karš?" Tiesas darbinieki centās ar rokām aizsegt plakātu, lai to nevarētu nofotografēt, līdz Gorinovs pats to novāca.

Deputāta sieva Alla sāka raudāt, izdzirdot spriedumu, bet vairāki Gorinova atbalstītāji viņam aplaudēja.

Gorinovs kritizēja Krievijas iebrukumu Ukrainā darba tikšanās laikā martā. Tikšanās tika filmēta un video publiskots vietnē "YouTube".

Tikšanās laikā viņš apšaubīja ieceri rīkot mākslas konkursu bērniem viņa vēlēšanu apgabalā, kamēr Ukrainā katru dienu mirst bērni.

Tiesnese secināja, ka Gorinovs pastrādājis noziegumu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, kas balstīta politiskajā naidā.

Tiesnese sacīja, ka Gorinovs un deputāte Jeļena Kotjonočkina, kura aizbēgusi no Krievijas, maldinājuši cilvēkus par Maskavas militāro kampaņu Ukrainā un likuši viņiem izjust nemieru un bailes.

Krievijā iebrukumu Ukrainā ir aizliegts dēvēt par karu. Tas jāsauc par speciālo militāro operāciju, un to faktiski aizliegts kritizēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu