FOTO un VIDEO Aktīvisti iekrāso Venēcijas kanālu spilgti zaļā krāsā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Reuters/Scanpix

"Extinction Rebellion" vides aktīvisti iekrāsojuši Venēcijas kanālu ūdeni zaļā krāsā. Līdzīgas akcijas notika arī vairākās citās Itālijas pilsētās, tostarp Romā, Milānā un Turīnā. 

Ekoaktīvisti protestēja pret "COP28" klimata konferenci, kas pašlaik notiek Dubaijā. Viņi uzskata, ka tajā apspriestie nolīgumi ir nepietiekami un ka pati konference ir korumpēta.

Incidenta dēļ uz laiku tika apturēta ūdens satiksme Venēcijas Lielajā kanālā. Nesen restaurēto Rialto tiltu pārbaudīs arī eksperti, lai novērtētu tam nodarītos bojājumus. 

Kustība iestājas par Zemes klimata aizsardzību, atteikšanos no fosilā kurināmā un siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu. Tā ir pazīstama ar savām vērienīgajām akcijām. Piemēram, kustības dalībnieki līmējas pie automaģistrālēm, lidostu skrejceļiem un gleznām lielākajos muzejos, lai pievērstu uzmanību klimata problēmām.

"COP28" augstākā līmeņa sanāksme par klimata pārmaiņām notiek Apvienoto Nāciju Organizācijas aizbildnībā Dubaijā no 30. novembra līdz 12. decembrim. Tajā piedalās pārstāvji no 134 valstīm.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu