VIDEO Nelabvēlis Latvijā šauj uz briežiem (16)

Valsts policija komentē situāciju
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/BreakingLV/"X"

Svētdien, 10. decembrī, platformā "X" publicēts video, kurā redzams, kā Saldus novadā no neidentificēta transportlīdzekļa kāda persona pret skrienošiem briežiem pavērsusi ieroča stobru un izšāvusi.

Video filmēts šajā nedēļas nogalē. To uzfilmējusi kāda aculieciniece, kas kopā ar kādu vīrieti atradusies automašīnā aiz transportlīdzekļa, no kura ierocis pavērsts pret dzīvniekiem. 

Video autore neslēpj savu sašutumu par redzēto. Video redzams, kā brieži skrien pa lauku. Dzīvnieki vēlāk uzskrien uz ceļa automašīnas virzienā, no kuras pret tiem pavērsts ieroča stobrs.

Pēc tam, kad dzīvnieki uzskrējuši uz ceļa, priekšā braucošais auto apstājies, un redzams, ka no tā loga rēgojas šaujamieroča stobrs. Ierocis izskatās pēc bises.

Valsts policija platformā "X" informē, ka ir noskaidrota notikuma vieta un iespējamās iesaistītās personas. Sākts kriminālprocess. 

Tikmēr Latvijas Mednieku savienība savā "Facebook" profilā uzsver, ka video redzamie apstākļi liecina par rupju normatīvo aktu un medību ētikas normu pārkāpumu.

Uz notikušo reaģējis arī zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS), kurš tviterī paziņoja, ka video redzamais ir nevis medības, bet gan "dzīvnieku slaktēšana", apraudot citus cilvēkus. "Tā ir krimināli sodāma rīcība. Valsts meža dienesta inspektori jau strādā un, sadarbojoties ar Valsts policiju, tiks pieņemti stingri lēmumi!"

Mednieku savienība asi nosoda šādu bīstamu un bezatbildīgu rīcību, atzīmējot, ka "mednieku starpā šādām personām nav vietas".

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu