Bijušais "Ferrari" vadītājs: Es apbrīnoju Mihaelu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers un Žans Tods
Mihaels Šūmahers un Žans Tods Foto: AP/Scanpix

Bijušais Pirmās formulas (F-1) komandas "Ferrari" vadītājs Žans Tods izteicies par leģendārā Mihaela Šūmahera veselības stāvokli, piebilstot, ka vācietis savulaik izglābis arī viņa karjeru.

54 gadus vecais Šūmahers un viņa veselības stāvoklis jau 10 gadus tiek turēts stingrā slepenībā. Viens no retajiem cilvēkiem, kas var apmeklēt vācu F-1 leģendu, ir Tods.

77 gadus vecais francūzis sniedza interviju itāļu izdevumam "La Stampa", kurā tika pieminēta viņa draudzība ar Šūmaheru. "Mihaels ir mans draugs. Uzskatu viņu par mūsu ģimenes draugu. Es regulāri braucu pie viņa, un, cita starpā, mēs arī skatāmies F-1 sacīkstes," sacīja Tods, kurš pēc tam pārrunāja Šūmahera veselību.

"Tā ir privāta lieta. Es teikšu tikai vienu: es apbrīnoju Mihaelu, es apbrīnoju viņa ģimeni, un ir tikai normāli cienīt viņu privātumu."

Visbeidzot Tods atklāja, ka septiņkārtējais pasaules čempions 1996. gadā izglāba viņa darbu "Ferrari" vadītāja postenī. Tobrīd Itālijas Pirmās formulas komanda piedzīvoja sarežģītus laikus, taču vācietis ticēja Toda vadībai.

Šūmahers bija gatavs pamest komandu, ja Tods tiktu atlaists. Sadarbība turpinājās un 2000. - 2004. gadā kopā tika izcīnīti pieci pasaules čempiona tituli pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu