Atklāta būtiska detaļa par Šūmahera traģisko negadījumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Vācu žurnālists Jenss Gideons vairāku sēriju ilgā sižetā atklājis būtisku detaļu par leģendārā Pirmās formulas (F-1) pilota Mihaela Šūmahera traģisko negadījumu pirms gandrīz 10 gadiem.

29. decembrī apritēs jau 10 gadi, kopš Šūmahers cieta traģiskajā slēpošanas negadījumā Meribelā, pēc kura viņš ir bijis piekalts gultai līdz pat šai dienai.

Gideons sadarbībā ar vācu telekompāniju ADR ir izveidojis vairāku epizožu podkāstu, kurā atskatās uz notikušo negadījumu. Vienā no fragmentiem viņš aprunājās ar aculiecinieku un slēpošanas instruktoru vārdā Andrē, kurš bijis viens no pirmajiem cilvēkiem notikuma vietā.

"Trieciens bija tik smags, ka Šūmahera ķivere tika sašķaidīta, bet uz tās vēl atradās kamera," sacīja Andrē, piebilstot, ka bijušais pilots uzreiz pēc incidenta vēl bijis pie samaņas.

Līdz ar to pirmās palīdzības sniedzēji nepareizi novērtējuši situācijas nopietnību. Pilota veselības stāvoklis strauji pasliktinājies helikopterā, kas viņu aizgādāja prom no notikuma vietas. Šūmaheru vajadzēja pieslēgt pie mākslīgās elpināšanas un skābekļa maskas. Lai to izdarītu, mediķu helikopters nolaidās mazajā Motjēras pilsētā. Tur tika pieņemts lēmums, ka Šūmahers jānogādā Grenobles Universitātes slimnīcā.

"Ja Šūmahers samaņu būtu zaudējis Meribelā, viņam uzreiz uzliktu skābekļa masku un nogādātu Grenobles slimnīcā. Mihaels nepieciešamo palīdzību būtu saņēmis trīs minūtes ātrāk," lēš Gideons, piebilstot, ka šādās situācijās svarīga ir katra minūte.

Grenoblē Šūmahers pārcieta ārkārtas smadzeņu operāciju un tika novests mākslīgajā komā, lai mazinātu spiedienu uz smadzenēm. 2014. gada vasarā viņš no mākslīgās komas tika atmodināts un pārvietots uz viņa namu Ženēvā, kur atrodas vēl šodien. Plašākā sabiedrībā Šūmahers nav parādījies kopš traģiskā negadījuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu