Lietuvas armijas rezervists: iedodiet man "kalašņikovu", apšaušu visu parlamentu (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Edgar Mirotvorec

"Esmu no Lietuvas, bet par Krieviju," ar smaidu sejā saka Viļņas iedzīvotājs Genādijs Rogačs. Viņš portālā "Facebook" vairākkārt atbalstījis Krievijas izvērsto karu Ukrainā un noniecinājis Lietuvu. Vienā "Facebook" publicētā video viņš arī solījis sarīkot apšaudi Lietuvas Seimā, ja viņam iedotu ieroci, ziņo Lietuvas medijs "15min.lt". 

Ar Rogaču sarunājies Ukrainas pilsonis Edgars Mirotvorecs, kurš sociālajos tīklos izliekas par Krievijas atbalstītāju un sarunās provocē citus prokremliski noskaņotus cilvēkus. 5. novembrī savā "YouTube" kanālā viņš publicējis video, kurā sarunājas arī ar Rogaču.

Mirotvorecs, izliekoties par krievu no Maskavas, Rogačam jautā: "Kāda tur ir dzīve ar fašistiem?" – uz ko Rogačs atbild: "Ja iedosiet man "kalašņikovu", apšaušu visu Seimu." Tāpat viņš sūdzējies par augstajām pārtikas cenām.

Mirotvorecs nepārstāj provocēt lietuvieti, jautājot: "Mēs nāksim drīz. Tu gaidi mūs?" Rogačs atbild: "Jā, ļoti gaidu."

Pēc tam viņš apliecinājis, ka kopā ar draugu, kurš arī atbalsta Krievijas armijas teroru, ir dienējis Lietuvas armijā. Medijs "15min" to apstiprināja – pieejamie dati liecina, ka viņš 2022. gadā iesaukts obligātajā militārajā dienestā un mācības arī pabeidzis, iegūstot rezervista statusu.

Par lietuviešiem Rogačs izsakās ļoti nicinoši: "Viņi nav cilvēki, viņi ir nelieši." Viņaprāt, Krievijai Lietuvu izdotos ieņemt trīs dienu laikā. 

Tāpat viņš vēlējies piekaut savus ukraiņu tautības kolēģus, bet no tā atturējies, jo baidījies, ka par to nonāks cietumā.

Lietuvas policija saistībā ar Rogača naidīgajiem izteikumiem sākusi kriminālprocesu. 

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu