Igaunijā visneadekvātākie šoferi saņems Ziemassvētku kartītes no policijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ostanina Anna/"Shutterstock"

Igaunijā 613 cilvēki, kuri pēdējā gada laikā ir izdarījuši visvairāk ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, savā pastkastītē no policijas saņems Ziemassvētku kartīti ar aicinājumu mainīt savu uzvedību.

Tā sauktā melnā Ziemassvētku kartīte tiek nosūtīta tiem, kuri gada laikā vismaz četras reizes pārkāpuši ceļu satiksmes noteikumus. No šiem cilvēkiem 71 šādu kartiņu saņems otro gadu pēc kārtas un 17 - trešo gadu pēc kārtas. Starp 613 biežākajiem pārkāpējiem ir 24 sievietes.

Policijas pulkvežleitnante Sirle Loigo norādīja, ka visbiežāk ceļu satiksmes noteikumu neievērotāji, kuri saņems policijas kartītes, pārsnieguši atļauto braukšanas ātrumu, vadījuši transportlīdzekli, kas nav derīgs dalībai ceļu satiksmē, nav apstājušies pie sarkanā luksofora signāla un braukuši reibumā.

Persona ar garāko pārkāpumu sarakstu šogad ir 22 gadus vecs jaunietis no Jegevas apriņķa, kurš 2023.gadā saņēmis protokolus par 13 ātruma pārsniegšanas epizodēm un citiem nelieliem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, tomēr nevienu no sodiem viņš vēl nav samaksājis.

Policijas pulkvežleitnante atzina, ka ir skumji, jo tas pats jaunietis arī pagājušajā gadā bija biežāko pārkāpēju trijniekā. Pārkāpējs, kurš bija saraksta augšgalā 2022.gadā, arī šogad ir starp kartītes saņēmējiem, taču, par laimi, ar ievērojami mazāku pārkāpumu skaitu nekā pērn.

Jaunie vīrieši, kas dzimuši 2004.gadā, šogad ir visizplatītākā demogrāfiskā grupa starp kartītes saņēmējiem .

"Neizbēgami rodas jautājums, kā viņi ar šādu uzvedību un attieksmi vispār ieguva autovadītāja apliecību - lai gan dzimuši 2000.gados, viņi brauc tā, it kā būtu 90.gadi," sacīja Loigo.

Gados jaunākais biežākais pārkāpējs ir 16 gadus vecs jaunietis no Harju apriņķa, kuru, neraugoties uz viņa nelielo vecumu, policija jau četras reizes apturējusi par nopietniem pārkāpumiem, tostarp par braukšanu bez autovadītāja apliecības, nereģistrēta transportlīdzekļa vadīšanu, braukšanu alkohola reibumā un vienu mēģinājumu bēgt no policijas.

59 no tiem, kas šogad pastkastē saņems "melno apsveikuma kartīti" no policijas, ir izraisījuši kopumā 66 ceļu satiksmes negadījumus, kuros cietuši 35 cilvēki. Viens no viņiem izraisīja pat trīs negadījumus, divus no tiem, būdams narkotisko vielu reibumā. Kopumā biežie pārkāpēji gada laikā ir izdarījuši 3235 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus, par kuriem pēc tam kopumā tika sodīti ar vairāk nekā ceturtdaļmiljonu eiro lielu naudas sodu. 135 gadījumos viņiem tika apturētas autovadītāja apliecības darbība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu