VIDEO Indijas parlamentā aizdedzināta dūmu svece

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Meru/"X"

Indijas parlamentā trešdien aizdedzināta dūmu svece, uz laiku apturot parlamenta darbību.

Drošības dienests aizturēja divus cilvēkus, kas aktivizēja sveci. Vēl divi cilvēki tika aizturēti pie parlamenta ēkas.

Oficiālajos parlamenta sēdes videoierakstos redzams, kā vīrietis, izkliedzot saukļus, lēkā pāri galdiem starp apstulbušiem likumdevējiem, un pēc tam zālē tiek palaisti dzelteni dūmi.

Nav skaidri incidentu sarīkojušo cilvēku motīvi un tas, kā viņiem izdevās izvairīties no drošības pārbaudēm, un policija Deli vēl nav sniegusi sīkāku informāciju par notikušo.

Parlaments atsāka darbu pēc īsa pārtraukuma, un spīkers Oms Birla paziņoja likumdevējiem, ka saistībā ar notikušo ir aizturēti četri cilvēki. Viņš piebilda, ka "nav par ko uztraukties", un apliecināja likumdevējiem, ka dūmi nav bīstami cilvēku veselībai.

Deputāts Hanumans Benivals sacīja, ka šis nopietnais incidents rada jautājumus par Indijas jaunā parlamenta drošību. Benivals norādīja, ka incidenta laikā sēžu zālē atradās aptuveni 150 likumdevēji, un pieprasīja veikt rūpīgu notikušā izmeklēšanu.

Incidents notika 22.gadadienā kopš uzbrukuma iepriekšējai parlamenta ēkai. Toreiz pieci bruņoti uzbrucēji nošāva vismaz astoņus apsardzes darbiniekus un dārznieku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu