Somija atkal slēgs daļēji atvērto robežu ar Krieviju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Somija atkal slēgs robežu ar Krieviju, kas tika daļēji atvērta ceturtdien pēc tās slēgšanas novembrī, ceturtdien paziņoja iekšlietu ministre Mari Rantanena.

Valdība pieņēmusi lēmumu slēgt ceturtdien atvērtos robežpunktus.

Somijas premjerministrs Peteri Orpo otrdien pavēstīja, ka valdība saglabās austrumu robežu slēgtu, izņemot divus robežšķērsošanas punktus.

Orpo norādīja, ka ierobežojumi tiks atviegloti, lai noskaidrotu, vai ir "pārmaiņas uz labo pusi". Ja Maskavas organizētā nelegālo imigrantu plūsma atsāksies, robežšķērsošanas punkti atkal tiks slēgti, piebilda premjers.

Ceturtdien tika atvērti Vālimā un Nīralas robežšķērsošanas punkti valsts dienvidaustrumos.

Ceturtdien abos robežpunktos ieradās vismaz 62 patvēruma lūdzēji - 12 Vālimā un 50 Nīralā, ziņo robežsardze.

Kā ziņots, reaģējot uz nelegālo imigrantu skaita pieaugumu, Somija novembra vidū slēdza četrus no astoņiem esošajiem robežšķērsošanas punktiem ar Krieviju. Neilgi pēc tam tika slēgti vēl trīs robežšķērsošanas punkti, atstājot vaļā vienīgi vistālāk ziemeļos esošo posteni, kas arī galu galā novembra beigās tika slēgts.

Somijai ar Krieviju ir 1340 kilometrus gara sauszemes robeža, un kopš augusta krievu robežsargi ļāvuši somu robežšķērsošanas punktos ierasties gandrīz 1000 nelegālo imigrantu bez dokumentiem.

Orpo norādīja, ka tās bija organizētas aktivitātes, nevis spontāni radusies ārkārtējā situācija.

Premjers atzina, ka Krievija, iespējams, turpinās šo politiku.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu