Šmita 18 punkti nepalīdz "Žalgirim" uzvarēt Eirolīgas spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien Kauņā ULEB Eirolīgas 14.kārtas mačā guva 18 punktus viņa pārstāvētās Kauņas "Žalgiris" zaudējumā.

"Žalgiris" savā laukumā ar 85:93 (21:29, 23:29, 20:18, 21:17) piekāpās Belgradas "Partizan".

Spēli Serbijas klubs sāka ar 5:0 izrāvienu un mača gaitā ne reizi neļāva mājiniekiem izvirzīties vadībā.

Latvijas basketbolists 34 minūtēs un 17 sekundēs laukumā realizēja divus no četriem divpunktu metieniem, četrus no astoņiem tālmetieniem un divus no četriem soda metieniem. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, sakrāja rezultatīvu piespēli, divas pārķertas bumbas, divas piezīmes, izprovocēja četrus pretinieku pārkāpumus un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu 19.

Par Šmitu vairāk punktus mājinieku rindās guva tikai Kīnens Evanss, izceļoties ar 33 gūtiem punktiem.

Viesu panākumu ar 22 gūtiem punktiem sekmēja Kevins Panters, 16 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrājot Perijam Dozieram.

"Žalgiris" ar piecām uzvarām 14 spēlēs ieņem 14.vietu, bet "Partizan" ar bilanci 8-6 ir sestā.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu