"Tas nekad vairs nenotiks." Džošua stāsta par savu sapni, kuru sagrāva Usiks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua
Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua Foto: AP/Scanpix

Britu boksa superzvaigzne Entonijs Džošua sarunā ar "TNT Sports" atskatījies uz mirkli, kad sapratis, ka ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks, visticamāk, ir sagrāvis viņa karjeras sapni.

Džošua 23. decembrī Saūda Arābijā kāps ringā, lai tiktos zviedru bokseri Oto Valinu. Publiskajā telpā izskanējušas ziņas, ka Džošua uzvaras gadījumā nākamā gada martā aizvadīs ilgi gaidīto cīņu pret Deonteju Vailderu. Protams, gadījumā, ja amerikānis tajā pašā Saūda Arābijas cīņu šovā uzveiks Džosefu Pārkeru.

Lai arī Džošua un Vaildera duelis boksa pasaulē pavisam noteikti ir viens no gaidītākajiem, britu bokseris sarunā ar "TNT Sports" atzinis, ka savas karjeras sapni, visticamāk, nepiepildīs. Šis sapnis izplēnējis pēc otrā zaudējuma Usikam.

"Savulaik es varēju būt [absolūtais čempions], bet tas nekad vairs nenotiks. Realitātē Usiks un Fjūrijs cīnīsies par jostu apvienošanu. Kad tas būs noticis, jostas atkal tiks sadalītas," sacīja Džošua.

Absolūtā čempiona statuss nozīmē Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa asociācijas (WBA) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) jostu apvienošanu.

Usiks WBO, WBA un IBF jostas savā īpašumā ieguva tieši pirmajā cīņā pret Džošua. 34 gadus vecais britu bokseris saprot, ka pēc tam, kad minētās jostas ies, tā sakot, katra savu ceļu, to apvienošana būs ilglaicīgs process. Galu galā šajā gadsimtā supersmagā svara jostu apvienošanas cīņa vēl nav pieredzēta.

"Es domāju, ka jostu apvienošana varētu prasīt aptuveni piecus līdz sešus gadus. Tas nozīmē, ka man jau apritētu 40 gadi pirms es pie šādas iespējas tiktu. Tāpēc es saprotu, ka [absolūtā čempiona tituls] vairs nav manā laika "logā"," turpina Džošua.

Britu bokseris pēc otrā zaudējuma Usikam bija ļoti emocionāls, ukraiņu bokserim ringā atņemot iespēju pirmajam teikt pēc cīņas uzrunu. Džošua pēcāk preses konferencē arī izplūda asarās.

Tagad Džošua atzīst, ka pēc otrā zaudējuma Usikam viņš ir gājis cauri sēru periodam, apzinoties, ka augstāk minēto sapni nerealizēs.

"Jūs redzējāt, kas notika pēc cīņas. Ja es vairs nevaru pretendēt uz absolūtā čempiona godu... Es pat nemāku paskaidrot. Mani pārņēma emocijas, bet tā ir degsme. Degsme un emocijas. Tagad tām esmu ticis pāri. Tagad [absolūtā čempiona statuss] vairs nav daļa no mana plāna. Tagad nākamais solis ir atkal kļūt par čempionu," norādīja britu bokseris.

Džošua savas profesionālās karjeras laikā ir izcīnījis 29 uzvaras, piedzīvojot trīs neveiksmes. Divreiz Džošua piekāpies Usikam, bet vienu reizi viņš atzina Endija Ruisa pārākumu, kas uzskatāms par vienu no lielākajiem pārsteigumiem boksa vēsturē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu