FOTO Latvijas Mākslas akadēmija aicina aplūkot studentu darbu lielizstādi "JAUNmarka"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
LMA ver durvis studentu darbu lielizstādei "JAUNmarka"
LMA ver durvis studentu darbu lielizstādei "JAUNmarka" Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

"JAUNmarka" ir Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) ikgadējā tradīcija, kas aizsākās pirms 20 gadiem. Tā ir sava veida mākslas mese, kas nodrošina jauno mākslinieku karjeras atbalstu un veicināšanu, savukārt mākslas gardēžiem tā ir iespēja būt starp pirmajiem, kuri atklāj jaunos talantus un tendences mākslas un dizaina nozarē. "TVNET Grupai" kopā ar lūgtajiem viesiem bija iespēja ielūkoties šī gada "JAUNmarkā" pirmajiem! Apskati foto!

Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbu izstāde apmeklētājiem durvis ierasti ver decembra vidū un tā ir arī daļa no Latvijas Mākslas akadēmijas identitātes.

Šis ir unikāls un lielākais šāda veida notikums Latvijā un Baltijā, kad tik lielā kopskaitā vienuviet iespējams ne tikai aplūkot, bet arī iegādāties topošo un jau sevi pierādījušo jauno mākslinieku darbus.

Tā ir lieliska iespēja ne tikai iepazīties ar Latvijas mākslas akadēmiju un tās studiju procesiem, bet arī klātienē sastapt jaunos māksliniekus brīdī, kad tie iespējams vēl ir tikai ceļā uz lielajām galerijām un starptautiskām izstādēm.

Katru gadu "JAUNmarkā" var iepazīties ar simtiem LMA studentu daiļradi, kas plešas pāri dažādiem mākslas medijiem, sākot ar klasiskām gleznām, līdz eksperimentāliem objektiem, rotām, keramiku, vides objektiem un pat multimediju darbiem, kurus visus interesentiem ir iespējams iegādāties, vienlaikus radot baudu savā dzīvē un atbalstot topošos māksliniekus.

Teju mēnesi ilgais notikums – "JAUNmarka" ir kā sava veida kopsavilkums visam, kas akadēmijā ir tapis studiju gada laikā. Vairāk nekā 400 studentu savus mākslas darbus vienkopus izliek apskatei un arī iegādei. "JAUNmarkā" tiek pārstāvētas visas Mākslas akadēmijas nodaļas.

Savas mākslas darbu izlases veidos sabiedrībā zināmi cilvēki kā arī profesionāli mākslas kuratori. "JAUNmarku" pavadīs aizrautīgas sarunas ar pašiem darbu autoriem - Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu