Britu karakuģis Sarkanajā jūrā likvidē uzbrukuma lidrobotu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas Karaliskās karaflotes kuģis sestdien Sarkanajā jūrā notriecis uzbrukuma lidrobotu, paziņojis aizsardzības ministrs Grānts Šāpss.

Viņš norādījis, ka iespējamais lidrobota mērķis bijis kāds tirdzniecības kuģis.

Tas ir jau kārtējais līdzīga rakstura incidents šajā svarīgajā pasaules kuģniecības ceļā.

Sarkanā jūra atrodas starp Āfriku un Arābijas pussalu un caur Suecas kanālu savieno Vidusjūru ar Indijas okeānu.

"Izšauta viena raķete "Sea Viper", kas veiksmīgi mērķi iznīcināja," teikts Šapsa izplatītajā paziņojumā. Viņš piebildis, ka eskadras mīnukuģis "Diamond" nesen ieradies reģionā, lai stiprinātu starptautiskos centienus gādāt par kuģošanas drošību.

Iepriekš decembrī ASV paziņoja, ka Irānas atbalstītie hutiešu nemiernieki Jemenā šāvuši uz kādai britu kuģniecībai piederošo kuģi "Unity Explorer", kas kuģo zem Bahamu karoga.

No hutiešu kontrolētās teritorijas Jemenā izšauta raķete ceturtdien Bābelmandeba šaurumā gandrīz trāpīja Honkongā reģistrētam konteinerkuģim "Maersk Gibraltar", kad tas bija ceļā no Omānas uz Saūda Arābiju.

Savukārt piektdien Sarkanajā jūrā hutiešu bezpilota lidaparāts trāpīja Libērijā reģistrētam "Hapag-Lloyd" konteinerkuģim "Al-Jasrah", izraisot ugunsgrēku, kas tika veiksmīgi nodzēsts. Kuģis brauca no Grieķijas Pirejas ostas uz Singapūru.

Reaģējot uz šiem hutiešu uzbrukumiem, divas no pasaules lielākajām jūras kravu pārvadājumu kompānijām "Maersk" un "Hapag-Lloyd" piektdien paziņoja, ka aptur braucienus caur Bābelmandeba jūras šaurumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu