Pasaulē "pieticīgākā" Ziemassvētku eglīte pārdota par vairākiem tūkstošiem eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: hansons_auctioneers/ Instagram

Ziemassvētku eglīte, kas tiek raksturota kā pasaulē “pieticīgākā” un tika nopirkta vien par pāris centiem, nu izsolē ir pārdota par iespaidīgu naudas summu.

Nelielais kociņš, pat ne metru augsts, nonāca izsolē Oksfordšīrā, Lielbritānijā. Tika lēsts, ka tas tiks pārdots par 60-80 mārciņām (70-95 eiro), taču tika pārdots par 3411 mārciņām jeb gandrīz četriem tūkstošiem eiro.

Ziemassvētku eglīte sastāv no 35 zariem, 12 ogām un sešiem mini svečturiem. Tā Dorotijas Grantas mājā Lesteršīrā nonāca 1920. gadā, kad viņai bija astoņi gadi, un viņa par to bija sajūsmā. Viņa to izrotāja ar vati, lai imitētu sniegu, jo pēc Pirmā pasaules kara bumbiņas bija pārāk dārgas.

Dorotija visu mūžu kociņu vērtēja ļoti augstu, līdz 2014. gadā nomira 101 gada vecumā, atstājot to mantojumā savai 84 gadus vecajai meitai Šērlijai Holai.

Izsoles organizētājs Čārlzs Hansons nosauca eglītes pārdošanu par “pārsteidzošu”: “Manuprāt, tas ir nostalģijas spēks. Dorotijas stāsts rezonēja cilvēku vidū.

Lai cik vienkāršs koks būtu, Dorotijai tas patika. Tas kļuva par neatņemamu ģimenes svētku sastāvdaļu gadu desmitiem. Tas, ka viņai tas sagādāja prieku, pats par sevi ir iedvesmojoši. Tas mums atgādina, ka izšķērdība un pārmērība nav nepieciešama, lai justu Ziemassvētku garu.”

Hansons piebilda, ka eglīte varētu būt tikusi ražota kādam dārgam Londonas universālveikalam.

“Pārdevēja nolēma šķirties no koka, lai godinātu mātes piemiņu un nodrošinātu, ka tā saglabājas kā pazemīgs atgādinājums par 20. gadsimta 20. gadu dzīvi,” teica izsoles organizētājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu