FOTO Spītējot lietum, sirsnīgi aizvadīts "Eņģeļi pār Latviju" labdarības koncerts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Svētdien, 17. decembra vakarā, Rātslaukumu ar sirsnīgām dziesmām un aizkustinošiem mirkļiem piepildīja labdarības akcijas "Eņģeļi pār Latviju" koncerts, pulcējot kuplu skaitu ziedotāju gan klātienē, gan pie televīzijas ekrāniem. Īpaši pacilājošs izvērtās koncerta noslēgums – akcijas ietvaros kopīgiem spēkiem saziedota iespaidīga summa 566 032,82 eiro apmērā, kas kļūs par ilgi gaidītu atbalstu ārstniecības izdevumu segšanai vismaz 264 bērniem visā Latvijā.

"TV3 Group Latvija" akciju "Eņģeļi pār Latviju" organizē jau 16. reizi, ik gadu ļaujot spert pirmos soļus, teikt pirmos vārdus, iesēsties skolas solā vai saņemt palīdzību ārkārtas situācijās, kad bērna veselībai ir svarīga katra sekunde.

"Labdarības akcija "Eņģeļi pār Latviju" kļuvusi par skaistu Ziemassvētku laika tradīciju, kas gadu no gada daudzām ģimenēm visā Latvijā dāvā īstu brīnumu. "TV3 Group Latvija" vārdā vēlos pateikt milzīgu paldies ikvienam, kurš iesaistījās akcijā ar savu ziedojumu – mēs redzam, ka mērķa sasniegšanai ir bijis svarīgs katrs cents. Tikai kopīgiem spēkiem mums ir izdevies sasniegt mērķi, kas ļaus sniegt palīdzību visiem bērniem, kam tas bija paredzēts," pateicību pauž mediju grupas "TV3 Group Latvija" vadītājs Latvijā Mindaugas Rakauskas.

Pateicoties lielajai sabiedrības iesaistei, šogad akcijas ietvaros izdevies savākt 566 032,82 eiro,

kas palīdzēs vismaz 137 bērniem ar autiskā spektra traucējumiem, 25 bērniem ar kustību traucējumiem, 70 bērniem, kuriem palīdzība nepieciešama ārkārtas situācijās, kā arī 32 bērniem ar neiroloģiskām saslimšanām. Arī pēc koncerta ziedotāji turpina aktīvi iesaistīties, līdz ar to akcijā savākto līdzekļu apmērs vēl pieaugs un palīdzību saņems vēl lielāks skaits bērnu.

"Esmu laimīga un no sirds pateicīga katram ziedotājam par ticību, mīlestību un palīdzību mūsu bērniem un viņu vecākiem! Vairāk nekā 264 bērni 17. decembra vakarā varēja iet gulēt ar mierīgu sirdi un siltu sajūtu, jo Latvijā ir tūkstošiem cilvēku, kuriem rūp viņu liktenis un kuri neatstās nelaimē vienus. Sirsnīgs paldies, mīļie, labie cilvēki, ka jūs esat mūsu bērnu sargeņģeļi!" pateicību izsaka arī Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Koncertu vadīja Kristaps Rasims un Kristīne Garklāva, savukārt sirdi sildošo atmosfēru uzbūra grupa "Astro’n’out", "Prāta Vētra", "Kautkaili", Kaspars Zemītis un dēli, Intars Busulis ar Abonementa orķestri un GG choir, Samanta Tīna, Musiqq, Patrisha, Ieva Kerēvica un pianists Madars Kalniņš, Dons un bērnu vokālā grupa "Dzeguzīte" un grupa Rīmdari.

Uz skatuves kāpa arī "X Faktora" piektās sezonas uzvarētāja Emilija Bērziņa, kurai koncerta izskaņā tika uzticēts izziņot šova fināla balsojumā saziedoto summu - 39 258,88 eiro. Tāpat "TV3 Group Latvija" akcijai novirzīja ieņēmumus arī no "X Faktora" tiešraižu biļešu iegādes, pievienojot arī uzņēmuma darbinieku saziedoto summu, kas kopumā veido 12232, 18 eiro.

Spītējot lietum un atkusnim, Rātslaukumā visu koncerta laiku, omulīgā "Deko" namiņā, darbojās zvanu centrs, kur ar ziedotājiem sirsnīgi aprunājās Dairis Bertāns, Jānis Jubalts, Jana Duļevska, Sanda Dejus, Markus Riva, Valters Krauze, Gints Andžāns un Marija Naumova.

Uz koncertu Rātslaukumā bija ieradies arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš savā uzrunā neslēpa prieku par to, ka, spītējot lietum un sliktam laikam, klātienē ieradušies tik daudzi cilvēki, kas gatavi dalīties ar labo un viens otram palīdzēt.

Projektu atbalsta "Rimi", "Bite" un "JYSK". Projekts tiek īstenots ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējumu.

Ziedot bērnu veselībai ikviens var turpināt Bērnu slimnīcas fonda mājas lapā www.bsf.lv, kā arī līdz 31. janvārim ziedojumu kastītēs "Rimi" veikalos.

"TV3 Group Latvija" pateicas ikvienam akcijas atbalstītājam un dalībniekam!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu