Tiek meklēts titula "Gada Eiropas cilvēks Latvijā" ieguvējs. Cīņu turpina trīs pretendenti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste

Sacensību par titulu "Gada Eiropas cilvēks Latvijā" turpina Latvijas hokeja komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš, medicīnas māsa, pirmā ārzemju seržante Ukrainas armijā Sarmīte Cīrule un Druvas vidusskolas direktors Sergejs Beļkevičs, informēja "Eiropas kustības Latvijā" (EKL) ģenerālsekretāre Liene Valdmane.

"Gada Eiropas cilvēka Latvijā" titulu piešķir cilvēkam, kurš ar saviem darbiem ir devis būtisku ieguldījumu Eiropas kopējo vērtību stiprināšanā Latvijā un Latvijas vārda spodrināšanā Eiropā.

Titula ieguvējs tiek noskaidrots sabiedrības balsojumā, kas tradicionāli notiek gada izskaņā. Balsojums ir veids, kā pateikties cilvēkam, kurš šajā gadā saviem darbiem ir visvairāk veicinājis Eiropas un Latvijas integrāciju, uzsver EKL.

Par sabiedrības izvirzītajiem "2023. gada Eiropas cilvēks Latvijā" trīs līderiem var balsot līdz 27.decembrim. Titula ieguvējs tiks paziņots 28.decembrī. Klātienē par trīs līderiem var nobalsot Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.

Uz "Eiropas cilvēka Latvijā" titulu pretendē Latvijas hokeja komandas kapteinis Daugaviņš. Pieteikumā rakstīts, ka "viņš ir zelta kapteinis zelta komandai". Tāpat atzinīgi novērtēts, ka Daugaviņš atteicās no līgumiem Krievijā, dodot priekšroku mazākām komandām Eiropā.

Tāpat "Top 3" ir iekļauta medicīnas māsa, pirmā ārzemju seržante Ukrainas armijā, brīvprātīgo aizstāvju bataljona "Karpatska Sič" galvenā mediķe Cīrule. Pieteikumā viņai veltīti pateicības vārdi par to, ko Cīrule dara Latvijas, Ukrainas un visas Eiropas labā.

Uz "Eiropas cilvēka Latvijā" titulu pretendē arī Druvas vidusskolas direktors Beļkevičs. Pieteikumā akcentēts, ka viņš ar savu darbu parāda, ka arī Latvijā var veidot draudzīgu un atbalstošu vidi, kurā vardarbībai nav vietas. Tāpat uzsvērts, ka Beļkevičs savā dzīvē un skolā stiprina Eiropas vērtības.

Balsojumu jau 26. gadu pēc kārtas organizē biedrība "Eiropas Kustība Latvijā".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu