FOTO Ideālā vieta, kur pēdējā mirklī iegādāties Ziemassvētku dāvanas, – nakts tirgus "WISHKAĻI"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pamielo acis un iedvesmojies pēdējā brīža dāvanām nakts tirgū "WISHKAĻI"
Pamielo acis un iedvesmojies pēdējā brīža dāvanām nakts tirgū "WISHKAĻI" Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

21. decembrī pl. 16.00 - 23.00 Čiekurkalnā, Viskaļu ielā 36A, neparastu lietu, priekšnesumu un garšu meistari glābs tos, kas steigā traucas pēc pēdējām Ziemassvētku dāvanām, aicinot uz neredzētu lietu nakts tirgu WISHKAĻI, tā vēsta pasākuma organizatori. Arī TVNET devās raudzīt brīnumus, ko iespējams iegādāties pēdējo iespēju tirdziņā! Ieskaties un iedvesmojies!


Tirdziņu jau otro gadu rīko Latvijā lielākās radošās kopienas ēkas “Viskaļi - dzīves kvalitātes dizaina institūts” aktīvisti, Ziemassvētku laikā apmeklētājiem verot durvis uz bijušajām aeronautikas un mašīnbūves fakultātes telpām, kurās šodien darbojas jau 200 radošas un sociālas iniciatīvas.

Arī šogad ar amatniecības avangardu priecēs ilggadēji amatnieki un meistari, mākslinieki, kā arī daudzveidīgi radošie gari - hobijisti, tirgotāji - viendienīši. Ar īpaši atlasītu dāvanu klāstu piedalīsies mantu maiņas punkts Brīvbode. Būs iespējams iegādāties unikālus mākslas darbus vienā eksemplārā, dizaina priekšmetus, aksesuārus, apģērbus, kā arī gardumus kāram zobam un dvēselei.

Pozitīvu psiholoģisku pārdzīvojumu sniegs vakara programma, ko piedāvās radošā psiholoģe Džīna Gunta Grīnberga. Tirdziņa laikā būs iespēja arī doties ekskursijā Viskaļu sirdī un ielūkoties radošajās darbnīcās kopā ar rotu mākslinieci Ellu Pellu Ellectrowizart, kā arī iepazīties ar krabjiem, bruņurupučiem un mazām (īstām) haizivīm, viesojoties ūdens mājdzīvnieku patvērumā AkvaRīga.

Tirdziņu muzikāli atklās “Baložu pilni pagalmi” solists Māris Šverns (elektriskā, akustiskā ģitāra), savukārt vakara gaitā ar nedzirdētiem skaņdarbiem priecēs klasisko un akustisko ģitāru trio “Olaines ansamblis”, ceļojošais muzikants Intars un Viņa draugs (elektriskā, akustiskā ģitāra). Pašmāju pults meistars MEDNIEX (DJ sets) uzstāsies ar muzikālu rasolu, DJ BmwAudi un DJ Verynice performēs setu "no tumsas gaismā". Savukārt dziedošajiem tirgus apmeklētājiem būs iespēja izdziedāties karaokē.

Ar satraukuma pilnām sirdīm savam pirmajam priekšnesumam gatavojas arī jaundibinātais Viskaļu koris “Vissskaļi”. Nebijušu garšu daudzveidību nodrošinās vietējie kulināri - meksikāņu šefpavārs Havjērs Garsia un Reinis, kurš piedāvās apmeklētājiem augu valsts ēdienus.

Foto: plakāts

Prieku rokām un sirdīm veicinās “Hyper radošais centrs”, piedāvājot tekstilmākslas un dekorāciju izgatavošanas darbnīcas. Neiztrūkstoši pasākuma laikā norisināsies arī dažādas radošās darbnīcas un Ziemassvētku rotaļas bērniem.

Tirdziņu sadarbībā ar Viskaļu ēkas kopienu rīko biedrība FREE RIGA - sabiedriska labuma organizācija, kura atver rīdziniekiem ēkas, kas netiek izmantotas, lai īstenotu tajās sociālas un radošas koncepcijas, kas balstītas uz kopienas līdzdalību. Biedrība šīs telpas piedāvā tiem, kas realizē sabiedrisku un sociāli nozīmīgu darbību. Šobrīd lielākais biedrības ēku projekts "Viskaļi. Dzīves kvalitātes dizaina institūts" ir vieta Ķīšezera krastā, kur cilvēki apzināti tiecas pēc principiāli jauna (vai aizmirsta) dzīvesveida, ieviešot aprites ekonomikas kultūru, kultivējot kopienas, iekļaušanas un piederības sajūtas un radot drošu vidi sev un apkaimei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu