Mainīta "Zelta Mikrofona '24" ceremonijas norises vieta un datums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Zelta Mikrofons 2023" ceremonija
"Zelta Mikrofons 2023" ceremonija Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta Mikrofons '24" žūrija visu decembri vērtē balvai iesniegtos ierakstus. Šogad tie ir 163 albumi, 134 dziesmas, 120 videoklipi, 46 debijas ieraksti un 15 koncertieraksti. "Zelta Mikrofons '24" paziņo par ceremonijas norises vietas un datuma maiņu.

"Zelta Mikrofonam '24" vērtēšanai varēja iesniegt ierakstus, kas izdoti laika posmā no 2022. gada 2. decembra līdz šī gada 1. decembrim. Gada balvas žūriju veido 40 mūzikas nozares profesionāļi, tajā skaitā muzikologi, mūzikas kritiķi, žurnālisti, radio programmu veidotāji, kuri ierakstus vērtē 20 dažādu kategoriju ietvaros.

Nominanti tiks izziņoti 2024. gada 17. janvārī.

"Latvijas mūzikas industrija turpina audzēt izdoto ierakstu apjomu, kas korelē ar tendenci, ka nav nepieciešamas profesionālas un dārgas studiju telpas, lai ieskaņotu savu mūziku; to katrs var izdarīt savā datorā, un tas atspoguļojas arī iesniegto ierakstu skaitā. Šogad vērtēšanai iesniegti 163 albumi (pērn bija 156). Vēl viena tendence - samazinās izdoto un iesniegto šlāgermūzikas ierakstu skaits, varam runāt par šā žanra norietu Latvijas mūzikā.

Laiks, kad milzīgās tirāžās gan kasetēs, gan kompaktdiskos tika izdotas dažādas šlāgermūzikas izlases, ir pagātnē. Pieaudzis elektroniskās mūzikas īpatsvars, šogad iesniegti 14 albumi. Bagātīgs ierakstu birums ir arī apvienotajā džeza, fanka un soulmūzikas kategorijā," ieskicē mūzikas kritiķis Jānis Žilde, kurš atkārtoti ievēlēts par "Zelta Mikrofona '24" žūrijas priekšsēdētāju.

"Zelta Mikrofons '24" informē arī par organizatoriskām pārmaiņām - ņemot vērā ekonomisko situāciju un tās ietekmi uz pasākuma finansējumu, tiek mainīta ceremonijas norises vieta un līdz ar to mainās arī datums.

"Zelta Mikrofons '24" norisināsies 2024. gada 8. martā konferenču un pasākumu centrā "ATTA CENTRE" (Krasta ielā 60, Rīgā).

"Šis ir bijis sarežģīts gads it visiem - pēc apstākļu rūpīgas izvērtēšanas nolēmām mainīt "Zelta Mikrofona '24" norises vietu uz mazākām telpām. Dažkārt laikus pasperts solis atpakaļ nozīmē lielu lēcienu uz priekšu nākotnē," saka Elita Mīlgrāve, "Zelta Mikrofona" ilggadējā producente.

"ATTA CENTRE ir Baltijā lielākais konferenču un pasākumu centrs, kas savu trīs gadu darbībā ir uzņēmis gan lielus starptautiskus pasākumus, gan mūzikas koncertus, gan konferences, bet tagad mums ir tas gods uzņemt "Zelta Mikrofonu". ATTA profesionālā komanda ir pilnā gatavībā uzņemt tik nozīmīgu pasākumu Latvijas mūzikas nozarē. Sāksim 2024. gadu skanīgi!" pauž Natālija Misiņa, "ATTA CENTRE" mārketinga direktore.

Biļetes uz "Zelta Mikrofona '24" apbalvošanas ceremoniju 2024. gada 8. martā "ATTA CENTRE" pieejamas šeit!

Kā pirmie ceremonijas koncerta mākslinieki tiek izziņoti "Singapūras Satīns".

Visiem, kas iegādājušies "Zelta Mikrofona '24" biļetes uz iepriekšējo norises vietu, būs iespējams apmeklēt šo pasākumu klātienē "ATTA CENTRE" vai arī atgriezt biļetes.

"Zelta Mikrofona '24" tapšanu atbalsta Latvijas Producentu un izpildītāju apvienība (LaIPA), Zaļā josta, Elektrum un Elvi. Oficiālais auto MAZDA. Informē: TVNET, izdevniecība SANTA, Radio SWH, Radio SWH Rock, EHR Radio Latviešu Hiti, Skonto, Radio TEV, Kurzemes radio, hiphops.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu