Šmits gūst 11 punktus "Žalgiris" zaudējumā Eirolīgas spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien Kauņā guva 11 punktus Kauņas "Žalgiris" neveiksmē ULEB Eirolīgas 16.kārtas mačā.

"Žalgiris"ar 80:85 (22:28, 29:28, 22:14, 7:15) piekāpās Šmita iepriekšējai komandai "Barcelona", ciešot piekto zaudējumu pēc kārtas.

Līdzīgajā cīņā Šmits četras minūtes līdz spēles beigām ar divpunktu metienu panāca mājiniekiem vadību ar 80:77, tomēr atlikušajā laikā punktus guva vien viesi.

Šmits 31 minūtē un 31 sekundē laukumā realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus. Viņš statistikā atzīmējās arī ar septiņām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, pārtvertu piespēli, divām kļūdām, divām piezīmēm, četriem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem un efektivitātes koeficientu 15.

Mājinieku rindās 18 punktus guva Laurīns Birutis, bet 13 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Kīnans Evanss.

Barselonas komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Nikolass Laprovitola, 15 punktus guva Jans Veselijs, 12 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles sakrāja Nikola Kaliničs, bet Tomāšs Satoranskis sakrāja 10 punktus un sešas rezultatīvas piespēles.

"Žalgiris" ar piecām uzvarām 16 spēlēs turnīra tabulā ierindojas 16.pozīcijā, bet "Barcelona" ar bilanci 11-5 ieņem otro vietu.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Lukas "Banki" vadītā Boloņas "Virtus" izbraukumā ar 71:79 (21:26, 26:11, 7:23, 17:19) zaudēja "Valencia".

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu