Arestēts Ukrainas Aizsardzības ministrijas ierēdnis aizdomās par vērienīgu valsts apzagšanu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ukrainas Drošības dienests (SBU)

Ukrainā arestēta kāda Aizsardzības ministrijas amatpersona par krāpšanu vairāku miljonu eiro apmērā saistībā ar munīcijas iepirkumu, vēsta ārvalstu mediji. 

Saskaņā ar Kijivas izmeklētāju sniegto informāciju šis vīrietis ir iesaistīts 1,5 miljardu grivnu (aptuveni 36 miljoni eiro) piesavināšanā, iegādājoties artilērijas munīciju Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Juristi pašlaik vērtē, kā lauzt noslēgtos līgumus, kas valstij nes zaudējumus, kā arī atgūt līdzekļus.

"Kara laikā cilvēki pirka munīciju uz līguma pamata. Viņi centās to iegādāties ar 30 procentu uzcenojumu. Un, kas ir svarīgi, tas varēja traucēt tām līgumā paredzētajām piegādēm, kas tur bija noteiktas. Jo viņi piedāvāja ražotājam dārgāku līgumu par to pašu munīciju ar citu ražošanas ātrumu, mazāku," Ukrainas televīzijai sacīja Aizsardzības ministrijas amatpersona Illarions Pavļuks.

Pēc viņa teiktā, šis ir ļoti svarīgs gadījums, kad korupcijas apkarošanas mehānismi nostrādāja, un tie, kas noslēdza šo darījumu, ļoti ātri tika saslēgti rokudzelžos.

Ukrainas Ģenerālprokuratūra publicējusi aizdomās turamā fotogrāfiju. Veicot kratīšanu amatpersonas birojā un mājās, tika izņemti dokumenti, kas apstiprina nelikumīgās darbības, par kurām kļuva zināms jau piektdien.

Saskaņā ar Aizsardzības ministrijas Kijivā sniegto informāciju tiek veikti pasākumi, lai Ukrainas budžetam atdotu 1,5 miljardus nozagtos grivnu. Izmeklēšana turpinās. Ja amatpersona tiks atzīta par vainīgu, viņai draud līdz 15 gadiem ilgs cietumsods.

Piektdienas vēlā vakarā mediji ziņoja, ka Ukrainā ir atklāta artilērijas lādiņu krāpnieciskas iegādes shēma. Ukrainas drošības dienests SBU un Aizsardzības ministrija paziņoja, ka šis tīkls tika izmantots, lai piesavinātos gandrīz 40 miljonus ASV dolāru. Shēma tika atklāta pagājušajā nedēļā, un revīzija apstiprināja nelikumīgās darbības.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu