BBC žurnāliste par incidentu Rīgas bārā: Man tā izskatās pēc mērķtiecīgas iebiedēšanas un draudiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: t.me/novaya_europe

Sestdienas, 23. decembra, vakarā "Če" bārā Rīgā, kad tur notika britu raidorganziācijas BBC Krievijas nodaļas pasākums, kāds vīrietis iemetis mācību granātu. Žurnāliste un incidenta aculieciniece Oļesja Gerasimenko medijam echofm.online pastāsta par redzēto. 

Gerasimenko apšauba Valsts policijas oficiālo versiju, ka pirotehnikas izstrādājuma - airsoft granātas uzspridzināšana nebija saistīta ar žurnālistu atrašanos šajā vietā.

"Kāds puisis ieskrēja bārā, apskatīja mūs, ieskatījās man acīs un man zem kājām nometa granātu. Es pirmo un, cerams, pēdējo reizi mūžā redzēju šo metēju," medijs citē žurnālisti. "Ziņās lasīju versiju par sadzīves konfliktu - puiši, ne ar vienu nebija nekāda konflikta! Man tas izskatās pēc mērķtiecīgas žurnālistu iebiedēšanas un draudiem viņu dzīvībām."

Jau ziņots, ka bārā "Če" nezināma persona BBC Krievijas nodaļas žurnālistu ballītē iemetusi mācību granātu, vēstīts "Novaja Gazeta. Eiropa" tīmekļvietnē.

Atsaucoties uz notikuma dalībnieka pausto, incidents noticis sestdien, 23.decembrī, ap plkst. 23, kad bārā, izņemot žurnālistus, citu apmeklētāju praktiski nebija.

Valsts policijā norādīja, ka pagājušajā naktī Rīgā, Dzirnavu ielā, kādā bārā iemests pirotehnikas izstrādājums - airsoft granāta. Neviena persona nav cietusi.

Valsts policijas darbinieki noskaidroja iespējamās vainīgās personas - divus vīriešus, kuri notikuma vietu pametuši ar automašīnu, un šorīt viņus aizturēja.

Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess par huligānismu. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka motīvs vienam no aizturētajiem, visticamāk, bijis personisks konflikts šajā bārā, un patlaban nekas neliecina par to, ka notikušais būtu saistīts ar žurnālistu atrašanos šajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu