"Inbank" sadarbībā ar "iDeal" ieviesusi abonēšanas pakalpojumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"iDeal" veikals Brīvības ielā.
"iDeal" veikals Brīvības ielā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Finanšu tehnoloģiju uzņēmums "Inbank" sācis jaunu biznesa virzienu Latvijā, piedāvājot pilna servisa preču nomu privātpersonām, informēja "Inbank" pārstāvji.

Šobrīd pakalpojums jau ir pieejams pie "Inbank" sadarbības partnera, oficiālā "Apple" zīmola izplatītāja "iDeal".

Kā norāda "Inbank Latvia" vadītājs Dainis Skrinda, jaunais pakalpojums radīts, reaģējot uz patērētāju paradumu maiņu. Līdzīgi kā klients maksā noteiktu summu mēnesī par "Netflix" vai "Spotify", tagad šo pašu abonēšanas principu var izmantot, lai lietošanā iegūtu dažādas elektroniskās ierīces.

Pilna servisa nomas klientam ir iespēja izmantot jaunākās paaudzes elektroniskās ierīces un, beidzoties nomas periodam, to nomainīt pret jaunāku modeli.

"iDeal" pārstāve Latvijā Valerija Odincova prognozē, ka nākotnē klienti gandrīz 80% elektronisko iekārtu iegādāsies pilna servisa nomā, jo nomas pakalpojuma ikmēneša maksājums ir gandrīz par 30% zemāks nekā citiem finansēšanas risinājumiem.

Jaunais pakalpojums ir ieviests Igaunijā, Latvijā un pakāpeniski tiks nodrošināt arī pārējos tirgos, kur uzņēmums darbojas.

Šobrīd pakalpojumu var izmantot "iDeal" veikalos "iPhone", "iPad", "Apple" datoru un viedpulksteņu nomai, taču nākotnē sadarbības partneru loku plānots paplašināt, lai piedāvātu arī skrejriteņus, kafijas automātus, saules paneļus, elektroauto lādētājus, dažādus tehnoloģisko ierīču "gadžetus" un citas pieprasītas preces.

Igaunijas "Inbank" grupas meitasuzņēmuma SIA "Inbank Latvia" apgrozījums pērn bija 5,106 miljoni eiro, kā arī tika gūta 1,146 miljonu eiro peļņa, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Inbank Latvia" ir Igaunijas kredītiestādes "Inbank" grupas uzņēmums. "Inbank" Igaunijā ir dibināta 2011. gadā, un 2014. gadā "Inbank" sāka darbību Latvijā.

"Inbank" darbojas Baltijas valstīs, Polijā un Čehijā, kā arī papildus piesaista depozītus Vācijā, Austrijā, Nīderlandē un Somijā.

"iDeal Group" filiāle "iDeal" reģistrēta 2008.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Igaunijas "iDeal Group", bet patiesais labuma guvējs ir Igaunijas uzņēmējs Marguss Linnamē.

Igaunijas uzņēmēja Linnamē kontrolētajam holdingam "MM Grupp" pieder plašs uzņēmumu portfelis Baltijas valstīs. Informācijas aģentūra LETA ir daļa no starptautiskas mediju grupas, kuras akciju turētājs ir "MM Grupp".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu