VIDEO Tualete – spainis virtuvē. Divi smagi slimi rēzeknieši spiesti dzīvot skaudros apstākļos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls. Daudzdzīvokļu ēka.
Ilustratīvs attēls. Daudzdzīvokļu ēka. Foto: Tomas Urbelionis/Shutterstock

Rēzeknē seniorei Raisai, kurai ir invaliditāte un ar niecīgās pensijas palīdzību jākopj vēl smagāk slimais un gultai piekaltais vīrs, ikdienu apgrūtina arī nebūšanas dzīvokļu namā – ziemā bieži aizsalstošā tualete kāpņu telpā un vecā elektroinstalācija, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Raisai un vīram ikdienā izdzīvot palīdz pensija un ikmēneša kompensācija par darba apstākļos gūtajām veselības problēmām. Vīrs retas slimības iespaidā ir piekalts gultai.

Video: "Bez tabu" sižets

"It kā neesmu mazturīga, bet, kad iepērkos aptiekā, praktiski tāda kļūstu. Agrāk viena viņu apkopu, bet tagad aprūpētāja nāk divas reizes nedēļā. Arī viņai maksāju. Es jau vairs nevaru. Visu laiku pati aprūpēju. Pateica, ka viņam ir izgulējumi. Es pat īsti nezināju, kas tie tādi. Līdz tam viena ar savu slimo muguru viņu aprūpēju."

Ikdienā, cīnoties par izdzīvošanu, abiem nav iespēju un spēka tikt galā ar daudzajām problēmām, kas apsēdušas dzīvokļu namu. Vēl nesen no cauruma jumtā vīram virsū tecējis ūdens. To gan pēc Raisas lūguma apsaimniekotājs salabojis. 

Raisas dzīvoklī vēl nav iekārtotas labierīcības, tāpēc jāizmanto tualete kāpņu telpā. Pods ziemā gan aizsalst. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu