"Man ir diezgan bagāta dzīve." Dž. Dž. Džilindžers atklāti par to, kur smeļ dzīves pieredzi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Nupat pie skatītājiem nokļuvusi režisora Dž. Dž. Džilindžera pirmā pilnmetrāžas filma "Ekstāze". Viesojoties "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi", Džilindžers pastāsta, kur smeļas dzīves pieredzi, ko vēlāk izmanto tēlu veidošanā savos darbos.

"Man diezgan bagāta dzīve. Pieredze – tomēr, skaties, pāri pusmūžam ir," saka režisors.

Džilindžers norāda, ka tomēr ir vēl kāds aspekts. "Nevar noliegt, ka ļoti daudz tā otra paralēlā pasaule man ir. Tā ir tā pasaule – grāmatas un filmas, jo tajā, no vienas puses, tu nobēdz no šīs realitātes, un tā realitāte grāmatās un filmās, grāmatās noteikti ir daudz interesantāka nekā šī, bet bieži vien caur to grāmatu realitāti pēc tam, kad tu atgriezies šajā realitātē, tev ir daudz interesantāk dzīvot," stāsta režisors.

Viņš turpina par pieredzes izmantošanu tēlu veidošanā savos darbos: "Tā klejo no vienas realitātes uz otru. Tā viss saslēdzas un kaut kā intuitīvi kaut kādas lietas darās, tāpēc saku – man nav nekādas metodes, ir konkrēts materiāls, kas man šķiet interesants, kurš uzrunā, un tad intuitīvi to veidot var da jebkā."

Taujāts, vai īsto dzīvi nemaz nevajag, Džilindžers norāda, ka teātris tāpat ir citas realitātes radīts. "Ja mēs runājam par tādu realitāti, kura mēģina pretendēt uz īsto realitāti – psiholoģisko reālismu, tad vienalga tas nekad nebūs īsts. Tāpat aktieri to spēlēs, tāpat tas būs "feiks". Jautājums – cik viņi patiesi paši tam notic un cik viņi labi māk melot un mānīties," skaidro režisors.

Jau vēstīts, ka režisora Dž. Dž. Džilindžera erotiskā drāma, kuras pamatā Karīnas Račko skandalozais romāns, kinoteātros visā Latvijā no 1. decembra!

Ar "Ekstāzes" tapšanu, aizkulisēm un galveno varoņu pieredzi un atziņām plašāk varat iepazīties TVNET+.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu