Slēdz Fotogrāfijas muzeja vēsturisko ēku Vecrīgā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēku rinda pie Latvijas Fotogrāfijas muzeja Muzeju nakts laikā.
Cilvēku rinda pie Latvijas Fotogrāfijas muzeja Muzeju nakts laikā. Foto: Ieva Lūka/LETA

Pārvietojot muzeja krājumu uz pagaidu telpām Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA), no šodienas tiks slēgta Latvijas Fotogrāfijas muzeja vēsturiskā ēka, Mārstaļu ielā 8, Rīgā, informēja muzeja vadītāja Baiba Tetere.

Muzejs vairāk nekā trīsdesmit gadus ir atradis mājas vienā no senākajiem Rīgas apbūves kvartāliem un iekārtots 16.gadsimta tirgotāju ēkā, kas piedzīvojusi atjaunošanu pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados. Tā kā šī brīža muzeja telpas plānotas un izveidotas 20.gadsimta beigās, ir nepieciešams modernizēt infrastruktūru krājuma uzglabāšanai un eksponēšanai, kā arī pielāgot publiskās ēkas funkcijas 21.gadsimta prasībām.

Risinājums konkurētspējīga muzeja darbībai un jaunu telpu nodrošināšanai tika rasts sadarbībā ar Kultūras ministriju un LMA, nonākot pie kopīga lēmuma par LMA pārvaldībā esošā nama Kronvalda bulvāra 4, Rīgā, telpu izmantošanu. Muzejs uz jaunajām telpām pārcelsies nākamā gada pavasarī.

Latvijas Fotogrāfijas muzejs ir vienīgā fotogrāfijas medijam veltītā atmiņu institūcija Latvijā. Muzejs ir dibināts 1990.gadā un 1993.gada 18.maijā publikai atvērta pastāvīgā ekspozīcija "Latvijas fotogrāfijas vēsture. 1839-1941", kura iepazīstina ar Latvijas fotogrāfijas vēstures attīstības posmiem hronoloģiskā secībā.

Šogad Fotogrāfijas muzeja pastāvīgajai ekspozīcijai apritēja trīsdesmit gadi. Kopš muzeja atvēršanas arī ir piedāvāta mainīgo izstāžu programma, kur atspoguļots fotogrāfijas medijs Latvijas un ārzemju autoru darbos, sniedzot priekšstatu par fotogrāfijas vēsturisko attīstību, kā arī laikmetīgo fotogrāfiju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu