Identificēta Kauņas glābējsilītē atstātās divgadīgās meitenītes māte

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: PV productions/Shutterstock

Noskaidrota Kauņas glābējsilītē atstātās divus gadus vecās meitenītes mātes identitāte, ziņo Lietuvas portāls "15min.lt". 

Bērnu tiesību aizsardzības un adopcijas centra pārstāve Alīna Žilinaite apstiprina, ka meitenīte dzīvo pie aizbildņa un viņas vecākiem vēl ir iespēja pārņemt viņu savā gādībā. 

"Meitenes mātes idenitāte ir noskaidrota. Kauņas pašvaldības policija ir atteikusies uzsākt pirmstiesas izmeklēšanu. Atturēsimies no plašāku komentāru sniegšanas," aģentūrai BNS teica policijas pārstāve Odeta Vaitkevičiene. 

Meitenītei arī nav novērotas nekādas vardarbības pazīmes. Bērns runā un staigā, taču šķirties no vecākiem ir grūti, jo šādā vecumā bērns jau pieķeras vecākiem. Visticamāk, vecāki meitenīti atstājuši, jo saskārušies ar grūtībām.

"Bija daudz asaru; bērnam tas ir traumatisks notikums, kura sekas mēs redzēsim ar laiku," norāda Kauņas Bērnu tiesību aizsardzības departamenta vadītāja Anželika Vežbavičūte.

Šādos gadījumos vecāki netiek meklēti un viņiem netiek piespriests nekāds sods. Vecāki trīs mēnešu laikā var mainīt savu lēmumu, taču, ja viņi nepieteiksies, bērnam tiks meklēta jauna ģimene.

Meitenīte ir līdz šim visvecākais bērns, kas atstāts glābējsilītē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu