Pirmo reizi tiek izmeklēts virtuāls seksuālais uzbrukums, kurā spēlē "grupveidā izvarota" 16 gadus veca meitene (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: leungchopan/ Shutterstock

Policija ir sākusi izmeklēšanu pēc tam, kad 16 gadus veca meitene virtuāli saskārusies ar seksuālu uzbrukumu, ziņo laikraksts "Mail Online".

Meiteni virtuālās realitātes pasaulē “Metaverse”, kuru atklāja “Facebook” boss Marks Cukerbergs, “grupveidā izvaroja” nepazīstami vīrieši. Par notikušo Lielbritānijas policija sākusi izmeklēšanu.

Lai gan spēlētāja nav guvusi fiziskus ievainojumus, pēc virtuālā uzbrukuma viņai ir palikušas tādas pašas sekas kā pēc izvarošanas reālajā dzīvē, un šobrīd viņa cieš no smagas emocionālas traumas.

Upures avatārs atradās “tiešsaistes istabā” kopā ar daudziem citiem spēlētājiem, kad notika uzbrukums. Tā kā spēlētāja bija uzvilkusi virtuālās realitātes brilles, lai standarta spēles pieredzi padarītu pēc iespējas aizraujošāku, viņai īpaši spilgti nācās piedzīvot uzbrukumu.

Tiek ziņots, ka sīkāka informācija par šo lietu tiek slēpta, lai pasargātu cietušo bērnu.

Esot pamatotas bažas, ka izmeklēšana nenesīs rezultātus, jo pašreizējie likumi nav paredzēti, lai cilvēki varētu tikt sodīti par uzbrukumiem tiešsaistē.

Šī neesot pirmā reize, kad publiski tiek ziņots par seksuāliem uzbrukumiem no citiem spēlētājiem. Tā, piemēram, bijuši vairāki ziņojumi par izvarošanas gadījumiem spēlē “Horizon World”, kuru arī vada “Meta”.

Lielbritānijas policijas padomes vadītājs bērnu aizsardzības un vardarbības izmeklēšanas gadījumos sacīja: “Mēs zinām, ka likumpārkāpēju taktika, kas vērsta uz uzbrukumiem, pastāvīgi attīstās. Tāpēc ir ļoti būtiski spēt nodrošināt, ka jaunieši virtuālajā vidē ir aizsargāti un var droši izmantot tehnoloģijas bez draudiem un bailēm. “Metaverse” rada vidi seksuālajiem uzbrucējiem pastrādāt šausminošus noziegumus pret bērniem, kuri tālāk var viņus ietekmēt visu mūžu. Tādēļ mūsu policijas pieejai ir nepārtraukti jāattīstās, lai mēs varētu notvert uzbrucējus un aizsargāt upurus visās tiešsaistes telpās.”

“Metaverse” ir 3D modelēta virtuālā realitāte, kurā tās lietotāji eksistē un mijiedarbojas kā avatāri – pašu izveidotas un kontrolētas digitālās versijas.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu