Piedāvāja ceļojumus bez spēkā esošas atļaujas. PTAC piemēro 8000 eiro sodu negodprātīgam "uzņēmējam"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NMK-Studio/Shutterstock

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) patērētāju kolektīvo interešu pārkāpuma lietā piemērojis 8000 eiro sodu Jurijam Vasiļjevam par negodīgu komercpraksi tūrisma jomā, informēja PTAC.

Vasiļjevs piedāvājis ceļojumus bez spēkā esošas speciālās atļaujas jeb licences sociālās saziņas vietnē "Facebook", kā arī "YouTube" profilā.

PTAC norāda, ka vairākkārt informēja Vasiļjevju, ka bez licences nedrīkst ceļotājiem piedāvāt un pārdot ceļojumus, un aicināja nodrošināt komercprakses atbilstību normatīvu prasībām.

Tomēr, neskatoties uz PTAC brīdinājumiem un aicinājumiem, viņš aktīvi un sistemātiski turpināja darbību.

Izvērtējot personas īstenoto komercpraksi, PTAC konstatēja, ka tajā ir saskatāmas negodīgas komercprakses pazīmes, jo Vasiļjevs kompleksos tūrisma pakalpojumus piedāvā normatīviem neatbilstošā veidā - tos sniedz bez speciālās atļaujas, noklusējot svarīgu informāciju par pakalpojuma sniedzēja identitāti, kā arī viņš nav tiesīgs pārstāvēt sociālās saziņas vietnēs norādītos tūrisma operatorus, kā arī netiek izpildīti citi pienākumi, kas noteikti komplekso vai saistīto tūrisma pakalpojumu sniedzējam.

PTAC secināja, ka Vasiļjevs pieļāvis patērētāju kolektīvo interešu pārkāpumu, un tādējādi tika noteikta soda nauda 8000 eiro apmērā.

Vienlaikus PTAC uzlicis Vasiļjevam pienākumu nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi, bez licences piedāvājot pārdošanai vai pārdodot ceļojumus normatīviem neatbilstošā veidā.

Lēmumā PTAC brīdinājis Vasiļjevu par PTAC piešķirtajām tiesībām ierobežot piekļuvi tām vietnēm, kurās viņš turpinās piedāvāt kompleksus tūrisma pakalpojumus bez licences.

PTAC aicina kompleksu tūrisma pakalpojumu sniedzējus ievērot normatīvu prasības, proti, reģistrēties PTAC datubāzē un saņemt licenci, kā arī tūrisma operatoriem nodrošināt nodrošinājumu.

Savukārt patērētāji tiek aicināti pirms ceļojumu iegādāšanās pārbaudīt PTAC publiskajā datubāzē, vai konkrētais ceļojuma piedāvātājs ir saņēmis licenci un vai tūrisma operatoram, kurš organizē konkrēto komplekso tūrisma pakalpojumu, ir spēkā esošs nodrošinājums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu