Libāna risina sarunas ar "Hezbollah", lai novērstu eskalāciju pēc "Hamās" līdera nogalināšanas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Libānas valdība paziņojusi, ka ved sarunas ar šiītu bruņoto grupējumu "Hezbollah", lai novērstu situācijas tālāku eskalāciju pēc Izraēlas trieciena, kurā otrdienu tika likvidēts viens no palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" līderiem.

Ārlietu ministra pienākumu izpildītājs Abdallahs Buhabibs otrdienas vakarā britu sabiedriskās televīzijas kanālam "BBC 4" pavēstīja, ka valdība cenšas pārliecināt "Hezbollah" atturēties no reakcijas uz "Hamās" politbiroja priekšsēdētāja vietnieka Saleha Aruri likvidāciju, kas izsaukusi bažas par karadarbībās paplašināšanos Tuvajos Austrumos.

"Mēs esam ļoti norūpējušies. Libānieši nevēlas tikt tajā iesaistīti. Pat "Hezbollah" nevēlas tikt iesaistīts reģionālā karā," atzinis Buhabibs.

Tajā pašā laikā Libānas Ārlietu ministrija saskaņā ar premjerministra pienākumu izpildītāja Nadžiba Mikati rīkojumu sākusi gatavot iesniegumu ANO Drošības padomei, lai pieprasītu "Izraēlas agresijas" nosodīšanu.

Kā ziņots, Aruri tika likvidēts otrdienas vakarā lidrobota triecienā "Hamās" birojam vienā no Beirūtas priekšpilsētām, ko kontrolē "Hezbollah". Sprādzienā tika nogalināti septiņi cilvēki, tajā skaitā divi "Hamās" militārā spārna komandieri.

Teroristiskais grupējums, kam ir ciešas saites ar Irānas atbalstīto "Hezbollah", nekavējoties uzbrukumā apsūdzēja Izraēlu.

Izraēla atbildību par uzbrukumu pagaidām nav uzņēmusies.

Tikmēr "Hezbollah" otrdienas vakarā izplatītajā paziņojumā brīdinājis, ka "šis noziegums nepaliks nesodīts".

Paredzēts, ka grupējuma līderis Hasans Nasralla vēlāk trešdien uzstāsies ar runu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu