Eiduka "Tour de Ski" kopvērtējumā ierindojas 13. vietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka
Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka pēc trešdien Davosā aizvadītā sprinta brīvajā stilā "Tour de Ski" kopvērtējumā par divām pozīcijām atkāpās uz 13.vietu, kamēr līderpozīcijas saglabāja amerikāniete Džesija Diginsa un norvēģis Haralls Estbergs Āmunnsens, kurš palika pirmais, neskatoties uz piedzīvoto kritienu ceturtdaļfinālā.

Sprintā uzvaras svinēja zviedriete Līna Svāna un francūzi Liks Šavanā.

Tūres ceturtajā posmā Eiduka kvalifikācijā ierindojās 33.vietā, no labāko trīsdesmitnieka, kas ļautu startēt finālsacensībās, atpaliekot par deviņām sekundes simtdaļām. Vēlāk finālā uzvaru svinēja Svāna ar finišu divās minūtēs un 32,35 sekundēs, par 1,3 sekundēm pārspējot norvēģieti Kristīni Stavosu Skistadu un par 1,73 sekundēm - Diginsu.

Kopvērtējumā Diginsa vicelīderi Svānu apsteidz par 33 sekundēm, bet vēl 49 sekundes atpaliek cita zviedriete Jonna Sundlinga, kura trešdien apstājās ceturtdaļfinālā. Eiduka līderei zaudē divas minūtes un 51 sekundi, bet 12.pozīcija ir septiņu sekunžu attālumā.

Vīriešiem jau ceturtdaļfināla fāzē sacensības noslēdzās Āmunnsenam, kuram pēc kontakta ar sāncensi slēpe paslīdēja uz aizmuguri un viņš piedzīvoja kritienu. Finālā drošu uzvaru svinēja Šavanā, francūzim finišējot divās minūtēs un 15,07 sekundēs, 0,25 sekundes zaudēja zviedrs Edvīns Angers un 0,44 sekundes atpalika itālis Federiko Pellegrīno.

Kritiena dēļ Āmunnsens zaudēja divas trešdaļas sava pārsvara un tagad par 11 sekundēm apsteidz savu tautieti Ēriku Valnesu, kurš šodien apstājās pusfinālā. Pellegrīno ar 25 sekunžu deficītu ir trešais.

Ceturtdien plkst.11.45 un plkst.14 sportisti sacentīsies iedzīšanā klasiskajā stilā.

Piektdien sprintā brīvajā stilā Eiduka Toblahā izcīnīja savu karjerā augstāko pozīciju šajā disciplīnā - desmito -, bet sestdien finišēja 19. desmit kilometru klasiskajā stilā ar atsevišķu startu. Savukārt pirmdien viņa ieņēma 11.vietu iedzīšanā, distancē uzrādot 13.rezultātu.

6. un 7.janvārī Valdifjemmē distanču slēpotāji cīnīsies attiecīgi distancē ar kopēju startu 15 kilometros klasiskajā un desmit kilometros brīvajā stilā.

Janvāra otrajā pusē notiks Pasaules kausa posmi Oberhofas trasē Vācijā un Gomsas apvidū Šveicē, bet februārī tiks aizvadītas sacensības Ziemeļamerikā - Kenmoras pilsētā Kanādā un Mineapolisas trasē ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti (Somija), Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

Eidukai iepriekšējā sezona bija sportistei labākā Pasaules kausā, kur viņa uzvarēja U-23 ieskaitē. Pērn janvārī "Tour de Ski" seriāla sacensībās Oberstdorfā viņa 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja piekto vietu, kas ir Latvijas slēpošanas vēsturē augstākā vieta Pasaules kausa posmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu