Briedim nākamā cīņa būs jāaizvada par čempiona titulu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis savu nākamo cīņu aizvadīs par Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu, vēsta "IFL TV".

Briedim nākamā cīņa būs jāaizvada par sev iepriekš piederējušo IBF krūzeru (90,7 kg) svara kategorijas jostu.

Līdz pat decembrim IBF josta piederēja austrālietim Džeijam Opetaijam, kurš to 12 raundu cīņā atņēma Briedim. Tomēr Opetaija izšķīrās par labu dalībai decembrī notikušajā apjomīgajā Saūda Arābijas cīņu šovā. Līdz ar to IBF paziņoja, ka Opetaijam jāšķiras no savas čempiona jostas. Austrālietis pēcāk arī norādīja, ka Brieža nometne vilcinājusies piekrist revanša cīņai, tāpēc viņš arī izšķīries par labu finansiāli izdevīgākam darījumam.

IBF norīkojusi, ka par vakanto čempiona jostu Briedim būs jācīnās ar 32 gadus veco meksikāni Gilberto Ramiresu, kuram profesionālajā boksā aiz muguras ir 46 cīņas. Tiesa, meksikānis tikai pērn piedzīvoja debiju krūzeru divīzijā. Līdz tai viņš, neskatoties uz 189 centimetrus garo augumu, cīnījies 79,3 kilogramu un pat zemākās svara klasēs.

Iespējams, ka oficiālais paziņojums par cīņas norisi sekos jau tuvāko nedēļu laikā, jo IBF nospraudusi datumu arī tā sauktajai algu izsolei. Tā sāksies 16. janvārī.

Par algu izsoli tiek dēvēts process, kad cīņas sarīkošanai var pieteikties jebkurš oficiāli reģistrēts promotieris. Tomēr tas notiek tikai gadījumos, kad abu bokseru promotieri nespēj vienoties par cīņas finansiālajām detaļām. Izsolē uzvar promotieri, kuri piedāvā augstāko bokseru algu. Šajā izsolē uzvarēt nevar bokseri pārstāvošie promotieri.

Briedis, kuram 13. janvārī apritēs 39 gadi, savas profesionālās karjeras laikā ir izcīnījis 28 uzvaras, piedzīvojot divus zaudējumus.

Savukārt Ramiress savas profesionālās karjeras laikā iekrājis bilanci 45-1.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu