Advokātu birojs "Sorainen" aizies no Baltkrievijas tirgus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Advokāts. Jurists. Ilustratīvs foto
Advokāts. Jurists. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Igaunijas juridiskais birojs "Sorainen" nolēmis šogad slēgt biroju Minskā, vēsta laikraksts "Postimees".

Pirms gandrīz 30 gadiem dibinātais biznesa tiesībās strādājošais uzņēmums, kurā ir vairāk nekā 400 juristu, nodokļu konsuktantu un uzņēmējdarbības pakalpojumu speciālistu, agresorvalsts Baltkrievijas tirgu nav atstājis agrāk, jo "Sorainen" tur ir daudz lielu klientu, kuru vidū ir Rietumu uzņēmumi un starptautiski advokātu biroji, kuriem nepieciešama palīdzība restrukturizācijā vai darbības sašaurināšanā saistībā ar agresiju pret Ukrainu, paskaidroja kompānijas Igaunijas biroja vadošais partneris Kaupo Lepaseps.

Viņš uzsvēra, ka "Sorainen" nevarēja pamest klientus, pret kuriem nav vērstas Rietumvalstu sankcijas, bet par aiziešanu no Baltkrievijas esot nolemts jau pēc tam, kad Krievija sāka atkārtoto iebrukumu Ukrainā. Tādējādi pakāpeniski tiek pabeigts darbs Baltkrievijas birojā.

"Sorainen" atbildē "Postimees" uzsvēra, ka, samazinot biroja Minskā darbības mērogu, tiek ievērotas juridiskās un profesionālās saistības pret klientiem.

Divas nedēļas pēc tam, kad 2022.gada 24.februārī, Krievija sāka atkārtoto iebrukumu Ukrainā, firmas dibinātājs un vadošais partneris Alu Sorainens lietišķajam laikrakstam "Aripaev" teica, ka "Sorainen" neplāno aiziet no Baltkrievijas tirgus, jo Rietumu kompāniju uzņēmumiem ir jāpalīdz pārcelt savu biznesu no Baltkrievijas.

Minskā 2008.gada martā atvērtajā birojā "Sorainen" ir ap 35 darbiniekiem, no kuriem pieci ir partneri. Pēc 2020.gada prezidenta vēlēšanām Baltkrievijā, kurām sekoja plaši protesti, "Sorainen" palīdzēja Rietumvalstu kompānijām aiziet no Baltkrievijas tirgus.

"Sorainen" ir atbalstījis Ukrainas cīņu pret agresoru. Pirms diviem gadiem birojs ar Sarkanā Krusta organizācijas starpniecību ziedoja 50 000 eiro Ukrainai, un pērn caur organizāciju "Tryzub" tika ziedoti 28 000 eiro, palīdzot iegādāties un piegādāt Ukrainai neatliekamās medicīniskās palīdzības un apvidus automobiļus. Birojs arī ir vācis līdzekļus bezpilota lidaparātu iegādei un bez maksas sniedzis juridiskas konsultācijas ar Ukrainu saistītiem projektiem. Arī šogad "Sorainen" sola turpināt atbalstīt Ukrainu.

"Sorainen" ir biroji Tallinā, Rīgā un Viļņā. Tas bija pirmais Baltijas juristu birojs, kas sāka darbību Baltkrievijā. "Sorainen" apliecināja, ka Minskas biroja darbības izbeigšana neietekmēs kompānijas darbību Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu