Vācijas vicekanclers atgriezies mājās pēc nikno zemkopju protesta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas vicekanclers Roberts Hābeks piektdienas rītā atgriezies mājās pēc tam, kad lauksaimnieki, kurus saniknojusi Vācijas valdības iecere samazināt subsīdijas, ceturtdien liedza viņam nokāpt no prāmja.

"Hābeka kungs netraucēti atgriezies mājās," apliecināja Flensburgas policijas preses dienests.

Vicekanclers Vācijas kontinentālo daļu veiksmīgi sasniedzis piektdien ap plkst.2.30 (plkst.3.30 pēc Latvijas laika), un prāmja piestātnē protestētāji viņu nesagaidīja, paziņoja policija.

Jau vēstīts, ka zemnieki ceturtdienas vakarā prāmi bloķēja Šlitzīles ostā Šlēsvigas-Holšteinas federālajā zemē, un Hābekam, kurš pārstāv zaļos un ieņem arī ekonomikas ministra amatu, nācās atgriezties Hoges salā Ziemeļjūrā, kur viņš acīmredzami aizvadījis Ziemassvētku brīvdienas.

Notikušā aculiecinieku videoierakstos redzams, ka daži demonstranti mēģina iekļūt prāmī. Policija pūļa savaldīšanai izmantoja piparu gāzi, tomēr par cietušajiem ziņu nav.

Prāmis devās atpakaļ uz nelielo Hoges salu, kur ir vien nepilns simts pastāvīgo iedzīvotāju.

Protesti notikuši, neskatoties uz to, ka Vācijas koalīcijas valdība izlēmusi atteikties no sākotnējās ieceres uzreiz atcelt degvielas subsīdijas zemkopjiem, bet gan tās samazināt pakāpeniski pāris nākamo gadu laikā.

Kanclers Olafs Šolcs, kurš pārstāv sociāldemokrātus (SPD), Hābeks un liberālās Brīvo demokrātu partijas (FDP) pārstāvis finanšu ministrs Kristiāns Lindners vienojušies atteikties arī no plānotās spēkratu nodokļa atvieglojumu atcelšanas zemkopjiem.

Vācijas lielākās partijas nosodījušas protesta akciju pret Hābeku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu