FOTO un VIDEO Minūtēm neziņā. Latvijas Radio komentē komunikāciju pēc raidījuma pārtraukšanas un evakuācijas (1)

Papildināts
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Radio ēkā sadūmojuma dēļ notiek darbinieku evakuācija un pārtraukti ētera raidījumi
Latvijas Radio ēkā sadūmojuma dēļ notiek darbinieku evakuācija un pārtraukti ētera raidījumi Foto: Zane Bitere/LETA

Piektdien Latvijas Radio raidījuma "Krustpunktā" ēters negaidīti tika pārtraukts. Ēterā bija dzirdamas sirēnas, un raidījuma vadītājs Aidis Tomsons paziņoja, ka raidījums jābeidz un viņiem jāevakuējas. Aptuveni desmit minūtes radio klausītāji palika neziņā par notiekošo, kamēr ēterā skanēja mūzika. Pirmā informācija parādījās radio personību sociālo tīklu profilos, bet informācija no medija sekoja vēlāk. 

Vēl gandrīz divas stundas vēlāk Latvijas Radio turpināja skanēt mūzika, kas nozīmē, ka klausītāji, kas neizmanto sociālos tīklus vai interneta portālus, vēl aizvien nebija informēti par notikušo. 

Ārkārtas paziņojums ēterā izskanēja plkst. 15.17, informējot par notikušo un atvainojoties klausītājiem. Latvijas radio sola atsākt raidīt programmu, tiklīdz tas būs iespējams.

Sazinoties ar Latvijas Radio Komunikācijas un projektu vadības daļas vadītāju Indru Zomerovsku, noskaidrojām, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) lūdza neko vairāk nekomentēt, kamēr glābējiem pašiem vēl nav skaidrības par notiekošo. 

"Brīdī, kad notiek evakuācija, cilvēkiem primāri ir jāpamet ēka. Uzdevums primāri ir rūpēties par cilvēku drošību un pamest ēku, nevis vēl uzkavēties, lai varētu kaut ko paskaidrot. Līdzko mums ir lielāka skaidrība un cilvēki ir drošībā, tad mēs varam sākt domāt par komunicēšanu soctīklos un ēterā. Saskaņā ar algoritmu pašlaik ēterā skan mūzikas rezerve un mēs primāri rūpējamies par cilvēkiem," skaidroja Zomerovska. 

Zomerovska uzsvēra, ka šī situācija nebija arī valsts drošības jautājums, kas ļautu iedarbināt alternatīvo apraidi, un radio darbojās pēc izstrādātā drošības algoritma.

Gadījums vēlāk tiks izvērtēts, apstiprināja radio pārstāve. 

Foto: Latvijas Radio ēkā sadūmojuma dēļ notiek darbinieku evakuācija un pārtraukti ētera raidījumi

Jau ziņots, ka plkst.13.31 glābēji saņēma izsaukumu uz Doma laukumu, kur piecstāvu sabiedriskā ēkā bija izveidojies sadūmojums.

Pārmeklējot ēku, tajā skaitā ar termokameru, glābēji konstatēja, ka ēkas otrā stāva sienā dega siltinājums astoņu kvadrātmetru platībā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

No ēkas kopumā evakuējās nedaudz vairāk nekā 100 cilvēki.

Lai pārliecinātos, ka degšana ir apturēta, tika demontēta starpsiena un pārsegumi pārbaudīti ar termokameru.

Plkst.15.39 ugunsgrēks lokalizēts.

Daļai darbinieku ļauts atgriezties tajās telpās, kas atrodas tālāk no ugunsgrēka vietas un kurās nav apdraudējuma.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu