Vītola izcīna septīto vietu Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kamaniņbraucēja Elīna Ieva Vītola.
Kamaniņbraucēja Elīna Ieva Vītola. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas sportiste Elīna Ieva Vītola sestdien Vācijā Pasaules kausa posma kamaniņu sportā trešajā posmā ieņēma septīto vietu, Kendija Aparjode ierindojās desmitajā, Sigita Bērziņa - 17. vietā, bet Frančeska Bona otrajā braucienā nefinišēja.

Vītola pirmajā braucienā sasniedza sesto labāko laiku, otrajā bija devītā un summā ierindojās septītajā vietā, uzvarētājai austrietei Madeleinei Eglei zaudējot 0,656 sekundes.

Egle sasniedza labāko laiku pirmajā braucienā un finišēja otrā otrajā braucienā, trasē pavadot minūti un 51,392 sekundes.

Otro vietu ieņēma vāciete Jūlija Taubica, kura pēc otra labākā rezultāta pirmajā braucienā otrajā sasniedza ātrāko laiku, no Egles summā atpaliekot 0,029 sekundes.

Trešā gan pirmajā braucienā, gan abu braucienu summā bija austriete Hanna Proka, kura otrajā braucienā ieņēma ceturto vietu, bet summā tautietei zaudēja 0,305 sekundes.

Ceturto vietu ieņēma vāciete Anna Berreitere, piekto - austriete Liza Šulte un sesto - amerikāniete Ešlija Fārkersone.

Aparjode pirmajā braucienā bija astotā, otrajā - 11., divu braucienu summā ieņemot 10.vietu un uzvarētājai zaudējot 0,798 sekundes.

Bērziņa bez rupjām kļūdām abos braucienos sasniedza 18. ātrāko laiku, abu braucienu summā pakāpjoties vietu augstāk un Eglei zaudējot 1,657 sekundes.

Bona pirmajā braucienā kļūdījās trases lejasdaļā, ieņemot 19.vietu, bet otrajā trases vidusdaļā krita nefinišējot.

Kopvērtējumā ar 370 punktiem vadībā ir vāciete Jūlija Taubica, 315 punkti ir austrietei Madeleinei Eglei un 241 punkts - amerikānietei Ešlijai Fārkersonei.

Vītola ar 164 punktiem ir devītā, Aparjode 157 punktiem ir 12., vietu zemāk, Bērziņa ar 118 punktiem ir 13., bet Bona ar 47 punktiem - 22.vietā.

Bona Nāciju kausā piektdien izcīnīja septīto vietu, kvalificējoties Pasaules kausa mačiem, bet Zane Kaluma, kura treniņā bija zaudējusi Bonai un nepretendēja uz iekļūšanu Pasaules kausa sacensībās, izcīnīja 12.vietu.

Iepriekšējā sezonā Vinterbergā notika divi Pasaules kausa posmi. Pirmajā no tiem februāra vidū Aparjode izcīnīja astoto vietu, Vītola - 13.vietu, Bērziņa - 16.vietu un Bona - 20.vietu. Otrajā posmā, februāra beigās noslēdzot Pasaules kausa sezonu, Aparjode ieņēma 10.vietu, Bērziņa ierindojās 11.vietā, bet Vītola noslēdza sacensības 13.vietā.

Jau ziņots, ka divnieku sacensībās sievietēm sestdien Latvijas divnieks Anda Upīte/Zane Kaluma ieņēma septīto vietu, Marta Robežniece un Kitija Bogdanova ierindojās astotajā, bet Viktorija Ziediņa un Selīna Elizabete Zvilna - 11.vietā.

Plkst.15.33 pēc Latvijas laika sacensības uzsāks vīriešu divnieki, otro braucienu aizvadot plkst.16.47. Sacensības tiešraidē atspoguļo televīzijas kanāls TV6.

Svētdien vieniniekos sacentīsies vīrieši, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

Vinterbergā startē 19 Latvijas kamaniņu braucēji.

Sacensībām ir pieteikušies 167 sportisti no 22 valstīm - 40 sievietes, 43 vīrieši, 17 sieviešu ekipāžas un 25 vīriešu ekipāžas.

Nākamais Pasaules kausa posms, kas būs arī Eiropas čempionāts, no 12. līdz 14.janvārim tiks aizvadīts Īglsas trasē Austrijā.

Pēc sacensībām Austrijā nākamais no 26. līdz 28.janvārim Vācijas trasē Altenbergā norisināsies pasaules čempionāts, tur pat februāra sākumā tiks aizvadīts Pasaules kausa piektais posms, kam sekos divi posmi Oberhofā, bet pēdējie divi kausa posmi februāra beigās un marta sākumā norisināsies Siguldā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu