Bendikai Pasaules kausa biatlonā posmā septiņas kļūdas šaušanā un 51. vieta iedzīšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sportiste Baiba Bendika sestdien Oberhofā Pasaules kausa biatlonā ceturtajā posmā ar septiņām kļūdām šaušanā ieņēma 51. vietu iedzīšanas distancē.

Bendika pirmajā šaušanā guļus divreiz kļūdījās, bet stāvus šaušanā mēroja attiecīgi vienu un četrus soda apļus, ierindojoties 51. vietā un uzvarētājai zaudējot piecas minūtes un 56,3 sekundes.

Par uzvarētāju kļuva no desmitās vietas startējusī francūziete Žilija Simona, kura ar diviem soda apļiem finišēja 31 minūtē un 45,2 sekundēs,

Otrā, komandas biedrenei zaudējot 18,9 sekundes, bija iepriekšējās četrās Pasaules kausa sacensībās uzvarējusī Žistīne Brezā-Bušē, kura šaušanā kļūdījās trīsreiz, bet trešā finišēja Norvēģijas sportiste Ingrīda Lannmarka Tandrevolla, kura ar divām kļūdām šaušanā spēja pacelties no 17.vietas sprintā, uzvarētājai zaudējot 44,4 sekundes.

Ceturtā 58 biatlonistu konkurencē finišēja zviedriete Elvīra Ēberja, piektā - francūziete Lū Žanmono un sestā - norvēģiete Karulīne Ofigstada Knotena.

Pasaules kausa vērtējumā iedzīšanā pirmā ar 246 punktiem Simona, Brezā-Bušē ar 225 punktiem ir otrā, bet trešā ar 216 punktiem ir zviedriete Elvīra Ēberja.

Sanita Buliņa ar 11 punktiem ieņem 57.vietu.

Visu disciplīnu summā pirmā ar 592 punktiem ir Brezā-Bušē, Tandrevollai ir 501 punkts, bet Ēberjai - 473 punkti.

Sanita Buliņa ar 19 punktiem ir 60., bet Bendika ar pieciem punktiem ieņem 73.vietu.

Bendika sezonas ievadā kvalificējās iedzīšanai Estešundā, taču šajā disciplīnā nestartēja, kā jau iepriekš bija plānojusi.

Jau ziņots, ka vīriešiem 12,5 kilometru iedzīšanā sestdien Andrejs Rastorgujevs ieņēma 25.vietu, bet Renārs Birkentāls finišēja 42.vietā.

Svētdien notiks komandu stafetes.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Nākamais posms nākamnedēļ notiks citā Vācijas trasē Rūpoldingā.

Pasaules čempionāts no 7. līdz 18.februārim notiks Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28.janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu