Botam ar Plūmi Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā piektā vieta divniekos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Bots un Roberts Plūme
Mārtiņš Bots un Roberts Plūme Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sestdien Vācijā Pasaules kausa kamaniņu sportā trešajā posmā ieņēma piekto vietu divnieku sacensībās, 15.vietu ieņēma Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, bet Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs pirmajā braucienā nefinišēja.

Bots/Plūme pirmajā braucienā sasniedza sesto, bet otrajā braucienā - piekto vietu, piekto vietu ieņemot arī divu braucienu summā. Viņi uzvarētājiem zaudēja 0,338 sekundes.

Par uzvarētājiem kļuva austrieši Jurijs Tomass Gats un Rikardo Martins Šepfs, kuri bija otrie abos braucienos, bet summā finišu sasniedza visātrāk, trasē pavadot minūti un 26,145 sekundes.

Otrie bija braucienos attiecīgi septīto un pirmo vietu sasniegušie vācieši Tobiass Vendls un Tomass Arlts, austriešiem zaudējot 0,066 sekundes, bet trešie - vācieši Hanness Orlaminders un Pauls Konstantins Gubics, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,091 sekundi.

Ceturto vietu ieņēma Itālijas duets Ivans Nāglers/Fabians Malleiers, latviešus apsteidzot par deviņām sekundes simtdaļām, bet cita Itālijas ekipāža Emanuels Rīders/Simons Kaincvaldners Botam ar Plūmi zaudēja 0,059 sekundes.

Ševics-Mikeļševics/Krasts ar braucienos izcīnītu 13. un 21.vietu divu braucienu summā ierindojās 15.vietā, uzvarētājiem zaudējot 1,924 sekundes.

Junioru divnieks Baltgalvis/Jegorovs, kuri dienu iepriekš Nāciju kausa sacensībās izcīnīja sesto vietu, nesasniedza finišu pirmajā braucienā.

Par Pasaules kausa kopvērtējuma līderiem ar 310 punktiem ir kļuvuši vācieši Tobiass Vendls un Tomass Arlts, bet otrie ar 301 punktu ir austrieši Tomass Šteijs un Volfgangs Kindls, kuri pēc labākā rezultāta pirmajā braucienā sasniegšanas Vinterbergā otrajā kļūdījās startā, braucienā sasniedzot vien 12. labāko laiku un posmā ieņemot septīto vietu.

Trešie ar 265 punktiem ir Bots ar Plūmi, kuri gan uz goda pjedestāla kāpuši vien sprinta sacensībās, uzvarot Leikplesidā. Ar 84 punktiem 15.vietu ieņem Ševics-Mikeļševics/Krasts, bet Baltgalvis/Jegorovs ar 16 punktiem ierindojas 27.vietā.

Iepriekšējā sezonā Vinterbergā pirmajā no posmiem Bots/Plūme ieņēma trešo vietu, bet Ševics-Mikeļševics/Krasts ierindojās desmitajā vietā. Sezonas noslēdzošajā posmā dueti ieņēma attiecīgi septīto un desmito vietu.

Svētdien vieniniekos sacentīsies vīrieši, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

Vinterbergā startē 19 Latvijas kamaniņu braucēji.

Sacensībām ir pieteikušies 167 sportisti no 22 valstīm - 40 sievietes, 43 vīrieši, 17 sieviešu ekipāžas un 25 vīriešu ekipāžas.

Nākamais Pasaules kausa posms, kas būs arī Eiropas čempionāts, no 12. līdz 14.janvārim tiks aizvadīts Īglsas trasē Austrijā.

Pēc sacensībām Austrijā nākamais no 26. līdz 28.janvārim Vācijas trasē Altenbergā norisināsies pasaules čempionāts, tur pat februāra sākumā tiks aizvadīts Pasaules kausa piektais posms, kam sekos divi posmi Oberhofā, bet pēdējie divi kausa posmi februāra beigās un marta sākumā norisināsies Siguldā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu