Apvienotajā Karalistē dzīvojošu spānieti izraida no valsts pēc atgriešanās no ceļojuma (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Max_555/Shutterstock

Apvienotās Karalistes varasiestādes no valsts izraidīja 34 gadus vecu spānieti, kura tikko atgriezās no Ziemassvētku brīvdienām no Malagas. Viņa lidostas robežsardzei uzrādīja dokumentus, kas apliecina, ka viņai ir tiesības dzīvot un strādāt šajā valstī, vēsta medijs "The Guardian".

Viņa tika aizturēta Lūtonas lidostā 26. decembrī. Šobrīd valsts amatpersonas skaidro radušos situāciju.

Izraidīšana viņu šokēja, bet tajā pašā laikā liecina par potenciāli līdzīgām situācijām ES pilsoņiem, kuru pieteikumi palikt Apvienotajā Karalistē saskaņā ar "Brexit" līgumu nav līdz galam izskatīti.

Marija sacīja: "Visas manas lietas atrodas Apvienotajā Karalistē: mans suns, mana automašīna. Ja es mēģināšu atgriezties, būs vēl sliktāk."

Sieviete šo uzsvēra medijiem, jo Lielbritānijas robežkontroles amatpersonas viņu brīdināja mēnesi nemēģināt atgriezties valstī.

2023. gada sākumā sieviete novēloti iesniedza pieteikumu ES norēķinu shēmai. Viņas pieteikums 2022. gada jūnijā tika noraidīts, pamatojoties uz to, ka viņa nebija sniegusi visu nepieciešamo informāciju, taču viņa bija lūgusi administratīvi pārskatīt šo lēmumu.

Kopš tā brīža viņai bija Iekšlietu ministrijas izsniegta pieteikuma apliecība. Tajā teikts, ka "jūs varat strādāt Apvienotajā Karalistē, līdz saņemat lēmumu par pieteikumu ES norēķinu shēmai".

Marija dzīvoja Apvienotajā Karalistē no 2014. gada līdz 2018. gadam. Pēc tam sieviete ar savu vīru devās uz Dienvidāfriku, kur viņas vīrs ieguva doktora grādu. Neilgi pēc tam Covid-19 ierobežojumu dēļ viņai nebija iespējams atgriezties Lielbritānijā. Pēc tam viņa atkal atgriezās dzīvot Apvienotajā Karalistē.

Saskaņā ar noteikumiem viņai ir atļauts iesniegt pieteikumu novēloti, taču viņai ir jāpierāda, ka laiks, kad viņa nedzīvoja Apvienotajā Karalistē, nebija tik ilgs.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu