Igaunija nākamos četros gadus Ukrainas aizsardzības atbalstam atvēlēs 0,25% no IKP, sola premjere

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Igaunijas Ministru prezidente Kaja Kallasa.
Igaunijas Ministru prezidente Kaja Kallasa. Foto: Paula Čurkste/LETA

Igaunija kopš 2022. gada ir sniegusi Ukrainai militāro palīdzību gandrīz 500 miljonu eiro vērtībā un nākamajos četros gados turpinās sniegt Kijivai militāro palīdzību 0,25% no Igaunijas iekšzemes kopprodukta (IKP) apmērā, paziņoja premjerministre Kaja Kallasa.

"Igaunijas ieguldījums Ukrainas uzvaras nodrošināšanā nākamajos četros gados būs 0,25% no IKP. Ja katra valsts ieguldīs 0,25%, tas ir tas, kas Ukrainai nepieciešams, lai uzvarētu šajā karā," pēc kārtējās Igaunijas Valsts aizsardzības padomes sēdes pirmdien Kallasa sacīja žurnālistiem, aicinot Eiropas, Ziemeļamerikas un citas valstis sekot Tallinas piemēram.

Igaunijas premjere piebilda, ka kopš 2022. gada Igaunija ir sniegusi Ukrainai militāro palīdzību gandrīz 500 miljonu eiro apmērā. "Tas arī ir nepieciešams, lai nodrošinātu mūsu drošību," viņa paskaidroja.

Kā teica Kallasa, Igaunija turpmākajos gados arī piešķirs 14 miljonus eiro gadā kopīgiem pasākumiem Ukrainas atjaunošanai un ar to saistītiem risinājumiem.

Kallasa norādīja, ka daudzi cilvēki jau ir pieraduši pie kara Ukrainā, un demokrātiskās valstīs sabiedriskā doma palēnina lēmumu pieņemšanu. Tomēr, pēc premjerministres domām, atsevišķās valstīs ir nepieciešams nepārtraukti skaidrot sabiedrībai, kāpēc ir svarīgi atbalstīt Ukrainu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu