Kā ģimene ar diviem bērniem jau vairākus gadus dzīvo nelielā kempingpiekabē un apceļo pasauli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: iamnikkic_p/ instagram

Nikija Kolinsone-Fēniksa portālam “Metro.co.uk” pastāstīja, kā viņas četru cilvēku ģimene pameta dzīvi Lielbritānijā, lai apceļotu pasauli mazā treilerā.

Viņu mazā, bet pamatīgi aprīkotā dzīvojamā piekabe, kura mīļi tiek saukta par Sūziju, ir tikai astoņus kvadrātmetrus liela. Nikija un viņas vīrs Īans guļ uz divguļama izvelkama dīvāna, bet viņu bērniem Lānijai (12) un Raifam (6) tajā pašā telpā ir divstāvu gulta.

“Tas mums ir iemācījis, ka nav nepieciešamas daudzas mantas un ka ģimene un laiks kopā ir svarīgāks par materiālām lietām,” stāsta Nikija.

Nikijai vienmēr ļoti paticis ceļot, taču viņa ārpus Lielbritānijas devās tikai sasniedzot pilngadību. Pēc tam, kad sieviete iepazinās ar Īanu un radīja divus bērnus, tas tikai vēl vairāk radījis vēlmi ceļot.

“Kļūstot par vecākiem, es vēlējos saviem bērniem dāvāt tādu bērnību, kāda būtu patikusi man pašai – ceļojumu un piedzīvojumu pilnu, tādu, kurā viņi var augt bez ierobežojumiem, pieņemot jaunas kultūras un pieredzi,” skaidroja Nikija.

Tā bija tieši viņas ideja, ka ir jāpamet ģimenes mājas un jādodas apceļot pasauli, taču pārliecināt vīru nav bijis viegli.

“Es biju masiere un man patika mans darbs, bet es strādāju ilgas stundas un neredzēju savus bērnus tik daudz, cik vēlējos. Tomēr tas 100% bija mans sapnis un ideja. Sākumā Īans nemaz neticēja, ka šo sapni var realizēt. Man bija krietni jānopūlas, lai mainītu viņa domāšanu,” tā Nikija.

Ģimene divus gadus krāja naudu, lai varētu sākt piedzīvojumu. Gan Nikija, gan Īans atrada jaunus darbus, ko var veikt attālināti.

Draugi un ģimene pāri esot atbalstījuši, vien vairāki vecāka gadagājuma cilvēki Nikiju uzskatījuši par bezatbildīgu māti.

Pēc naudas iekrāšanas ģimene iegādājās dzīvojamo piekabi, un 2021. gada septembrī bija pienācis laiks doties ceļā.

Ģimenei nebija plānu, kur doties, un pēc pirmajām četrām dienām, kas pavadītas  Francijā, viņi nolēma apmeklēt Spāniju.

Nikija un viņas ģimene kopš tā brīža ceļo bez apstājas un šai laikā ir apmeklējusi 23 valstis, katrā vietā pavadot līdz trim mēnešiem.

“Sūzija ir astoņus kvadrātmetrus gara, ar vienu istabu, kurā mēs visi guļam. Mums patīk tur atrasties, un mēs varam būt ļoti autonomi ar ūdeni un elektrību, pateicoties saules baterijām un sašķidrinātās gāzes sistēmai," pastāstīja Nikija.

Mazā telpa nozīmē, ka ģimene ir iemācījusies dzīvot ļoti minimālistiski. “Mēs ietaupām vietu, jo visiem ir tā sauktā kapsulas garderobe. Mums katram ir vasaras un ziemas apģērbi; vieni ir apritē, bet tie, kas netiek lietoti, glabājas zem gultas. Bērniem ir divas uzglabāšanas kastes – viena drēbēm, otra rotaļlietām un personīgām mantām. Viņu gultām ir aizkari, lai viņi varētu justies privātāk.”

Kad runa ir par bērnu izglītošanu, Nikija nesatraucas, ka bērni neiet skolā.

“Bērni pirms šī dzīvesveida uzsākšanas mācījās vispārizglītojošajā skolā. Jā, viņi vairs to nedara. Taču skolas sols nav vienīgais veids, kā bērni var mācīties. Meita mācās attālināti, un dēlam tiek nodrošināta mājmācība apvienojumā ar attālinātajām mācībām, kā arī viņš ir apmeklējis dažas vietējās skolas pāris valstīs, kurās esam bijuši,” pastāstīja Nikija.

Nikija un viņas ģimene tuvākajā laikā neplāno atgriezties mājās. “Mēs nesen iegādājāmies nelielu renovējamu īpašumu Bulgārijā, tāpēc šoziem esam tur, taču vēl neesam droši, kurp dosimies tālāk, lai gan ļoti gribētu apmeklēt Āziju un Centrālameriku.”

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu