Vācijā gaidāmi plaši satiksmes traucējumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Vācijā trešdien gaidāmi plaši satiksmes traucējumi, jo valstī turpinās vilcienu vadītāju streiks un lauksaimnieku protesti.

Vācijas vilcienu mašīnistu arodbiedrība GDL otrdien sāka trīs dienu streiku strīdā par algām ar valstij piederošo dzelzceļa kompāniju "Deutsche Bahn" un citām dzelzceļa kompānijām. Streiks sākās pēc tiesas lēmuma noraidīt "Deutsche Bahn" prasību uz laiku to aizliegt.

Streika laikā vilcienu satiksme būs stipri ierobežota, un tas licis miljoniem "Deutsche Bahn" pasažieru atcelt plānotos braucienus vai meklēt citus veidus, kā nokļūt galamērķī.

Tiks atcelti aptuveni 80% tālsatiksmes reisu un arī reģionālās līnijās vilcienu satiksme būs ierobežota, brīdina dzelzceļa kompānija. Līdz piektdienas vakaram streikos arī kravas vilcienu vadītāji.

Šis ir trešais un lielākais vilcienu mašīnistu streiks, kopš GDL novembrī sāka sarunas ar "Deutsche Bahn" un citiem pārvadātājiem.

Mašīnistu streiks sakrīt ar Vācijas lauksaimnieku protestiem pret valdības plānoto lauksaimniecības sektora subsīdiju samazinājumu. Lauksaimnieki kopš pirmdienas ar traktoriem bloķē vairākas uzbrauktuves uz automaģistrālēm, kā arī rīko mītiņus pilsētās. Protesti ir radījuši ievērojamus satiksmes traucējumus.

Lauksaimniekus atbalsta opozīcijā esošie konservatīvie, kā arī ietekmīgi politiķi kanclera Olafa Šolca pārstāvētajā Sociāldemokrātu partijā. Konservatīvie par to izpelnījušies kritiku, jo nosodījuši līdzīgus protestus, ko rīkojuši kustības "Pēdējā paaudze" klimata aktīvisti. Izskanējušas arī bažas, ka galēji labējie varētu izmantot šo protesta kustību savās interesēs.

Lauksaimniecības ministrs Džems Ezdemirs, kurš pārstāv zaļos, trešdien laikrakstā publicētā intervijā pauda sapratni par lauksaimnieku bažām, norādot, ka daudzi ir noraizējušies, ka viņu intereses tiek ignorētas politiskajā vidē, kurā dominē pilsētu pārstāvji. Tomēr viņš brīdināja, ka pašreizējā sociālā atmosfēra var novest pie situācijas, "līdzīgas tai, kāda ir ASV", kur cilvēki "savā starpā nerunā, netic viens otram un pieņem viens par otru absolūti sliktāko".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu