Jamaikas tiesa atceļ visas apsūdzības pret latvieti, kuru turēja aizdomās par kokaīna kontrabandu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Jamaikas tiesa otrdien atcēlusi visas apsūdzības pret Latvijas pilsoni, kurš tika turēts aizdomās par narkotiku pārvadāšanu vietējā lidostā, ziņo Jamaikas mediji.

Tiesa arī atcēlusi apsūdzības pret otru apsūdzēto – lidostas darbinieci.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 2023.gada 10. martā Jamaikas lidostā arestēja Latvijas valstspiederīgo, kuru turēja aizdomās par mēģinājumu izvest no valsts kokaīnu. Apsūdzētais latvietis par notikušo bija pārsteigts, apgalvojot, ka saņēmis nepareizu paku un notiekošais atgādina kādu Holivudas filmu.

30 gadus vecais latvietis tika arestēts Normana Menlija starptautiskajā lidostā Kingstonā, Jamaikā, no kuras bija plānojis lidot uz Lielbritāniju.

Uzreiz pēc notikušā sociālajos tīklos tika publicēts Latvijas iestādēm adresēts lūgums iesaistīties situācijas risināšanā. Vīrieša draugi un tuvinieki norādīja, ka kāds paziņa esot lūdzis uz Lielbritāniju aizvest rumu no Normana Menlija lidostas. Pudeles kasti viņš esot saņēmis lidostā, un tās patiesais saturs viņam neesot bijis zināms.

Apsūdzētajiem – 30 gadus vecajam Latvijas pilsonim un 32 gadus vecajai lidostas darbiniecei Terikai Milvudai – tika izvirzītas apsūdzības par kokaīna eksportēšanas mēģinājumu. Latvietis tika apsūdzēts par kokaīna glabāšanu, tirdzniecību un mēģinājumu eksportēt kokaīnu.

Saskaņā ar tiesā izskanējušo informāciju pie vīrieša tika atrasti 4,4 kilogrami vielas.

Apsūdzētais latvietis tajā brīdī teicis, ka "viņi man droši vien ir iedevuši nepareizu paku" un "es tādas lietas esmu redzējis tikai filmās", tiesā norādīja advokāts.

Vēlāk Latvijas pilsonim tika noteikta drošības nauda divu miljonu Jamaikas dolāru apmērā ar nosacījumu, ka viņš atdos ceļošanas dokumentus un uzturēsies Jamaikas adresē, paziņojot par to policijai. Viņam katru dienu bija jāatskaitās policijai.

Tikmēr otrai apsūdzētajai personai – Jamaikas lidostas apsardzes darbiniecei – tika noteikta drošības nauda 500 000 Jamaikas dolāru apmērā ar nosacījumu, ka atdos ceļošanai nepieciešamos dokumentus un trīs reizes nedēļā atskaitīsies policijai.

Latvijas policijā aģentūrai LETA martā teica, ka iestādei par šo pilsoni "nekas nav komentējams".

Savukārt Latvijas goda konsuls Latvijā apmeklēja aizturēto personu un pārliecinājās, ka apstākļi pirmstiesas aizturēšanas iestādē ir apmierinoši.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu