Farmācijas nozares pārstāve sūdzas par emocionālo vardarbību no Abu Meri puses (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Hosams Abu Meri pirmreizējā apmeklējuma laikā Pusaudžu resursu centrā Ieriķu ielā.
Veselības ministrs Hosams Abu Meri pirmreizējā apmeklējuma laikā Pusaudžu resursu centrā Ieriķu ielā. Foto: Zane Bitere/LETA

Pagājušā gada nogalē sanāksmē par Veselības ministrijas (VM) iecerēm reformām zāļu tirgū izcēlušās pamatīgas nesaskaņas starp veselības ministru Hosamu Abu Meri (JV) un Latvijas Farmaceitiskās aprūpes asociācijas (LFAA) izpilddirektori, viņa partijas biedri Kristīni Jučkoviču, vēsta portāls "nra.lv".

Jučkoviča savstarpējā vārdu apmaiņā saskatījusi emocionālo vardarbību pret sevi, tāpēc uzrakstījusi iesniegumu gan tiesībsargam, gan "Jaunās vienotības" (JV) Ētikas komisijai, cita starpā apelējot arī pie Stambulas konvencijas.

Pēc portāla rīcībā esošās informācijas, sanāksmē piedalījušies ap 30 amatpersonas - ministriju valsts sekretāri, nevalstisko organizāciju un profesionālo asociāciju pārstāvji, VM ierēdņi un veselības ministrs. Diskutējot par iespējām padarīt medikamentus lētākus, sākušies strīdi. Uz jautājumu, kā tieši izpaudās emocionālā vardarbība, Jučkoviča paudusi, ka ministrs vicinājies ar rokām un sitis ar dūrēm pa galdu, izvēlējās tieši viņu kā sava acu skatiena partneri, kliedzis, ka viņa runājot muļķības.

Ministrs atzinis, ka sanāksmē kļuvis emocionāls, taču uzreiz pēc tam esot atvainojies klātesošajiem, uzsverot, ka emocijas bijušas vērstas "uz minētās kundzes pārstāvētās organizācijas (komersantu) interešu aizstāvības stilu un paņēmieniem".

LETA jau rakstīja, ka veselības ministra Hosama Abu Meri (JV) ir apgalvojis, ka viena no viņa prioritātēm ir panākt medikamentu pieejamības uzlabošanos iedzīvotājiem, gan attīstot medikamentu kompensācijas sistēmu un sarakstu, gan pārskatot zāļu cenu veidošanas principus.

Patlaban notiek darbs pie konceptuālā ziņojuma, lai apzinātu būtiskākās problēmas par zāļu finansiālo pieejamību ietekmējošiem faktoriem un sniegtu risinājumus iedzīvotājiem nepieciešamo medikamentu pieejamībai. Farmācijas nozares uzņēmumi aktīvi iebilst pret VM izstrādātajā informatīvajā ziņojumā par zāļu finansiālās pieejamības palielināšanu paustajām iecerēm.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu