Izsniedz medību atļauju vilka nomedīšanai Vilces pagastā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vilks. Ilustratīvs attēls.
Vilks. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Valsts meža dienests (VMD) ir izsniedzis medību atļauju mājdzīvniekiem uzbrukušā vilka nomedīšanai Jelgavas novada Vilces pagastā, informēja VMD pārstāvji.

Lēmums pieņemts, lai pārtrauktu vilku uzbrukumus mājdzīvniekiem, nodrošinot sabiedrības drošību.

Atbilstoši Medību noteikumiem zīdītāju medīšana ārpus noteiktajiem medību termiņiem ir pieļaujama, ja tas nepieciešams postījumu novēršanai, kā arī sabiedrības drošības un interešu aizsardzībai.

Vilks Latvijā ir īpaši aizsargājama ierobežoti izmantojama suga, kuru drīkst medīt stingri noteiktos daudzumos.

VMD noteiktais maksimālais nomedījamo vilku skaits 2023./2024.gada medību sezonā ir 300 indivīdu, kas tika sasniegts 2023.gada 15.decembrī.

Kopumā 2023.gadā Latvijā reģistrēti 120 vilku uzbrukumi, kuros cietuši 597 mājdzīvnieki. Savukārt šogad reģistrēti divi uzbrukumi un cietuši divi mājdzīvnieki.

VMD atgādina, ka par vilku uzbrukumiem mājdzīvniekiem nekavējoties ir jāziņo tuvākajai mežniecībai, lai dienesta speciālisti faktu varētu atbilstoši fiksēt un pārbaudīt. Postījuma konstatēšanai palīdzēs arī iedzīvotāju uzņemti foto vai video materiāli ar pierādāmām koordinātēm. Izsniegt papildu vilka medību atļauju postījumu vietā ir iespējams tikai tad, ja vilka nodarīto kaitējumu ir apstiprinājušas dienesta amatpersonas.

Jau vēstīts, ka janvāra sākumā VMD saņēma informāciju par vilku uzbrukumiem mājdzīvniekiem Vilces pagastā. Vairākās viensētās pagastā bija saplosīti suņi.

VMD ir valsts pārvaldes iestāde, kas uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Dienests uztur Meža valsts reģistru, kur tiek apkopota informāciju par mežu, tajā notiekošo saimniecisko darbību, medībām un medījamiem dzīvniekiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu