Bendikai 40. vieta Pasaules kausā 7,5 kilometru sprintā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas biatloniste Baiba Bendika
Latvijas biatloniste Baiba Bendika Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sportiste Baiba Bendika piektdien Rūpoldingā Pasaules kausa biatlonā piektajā posmā 7,5 kilometru sprintā finišēja 40.vietā un nodrošināja vietu iedzīšanā, kamēr Sandra Buliņa un Annija Keita Sabule ierindojās attiecīgi 63. un 89.pozīcijā.

Uzvaru izcīnīja Norvēģijas sportiste Ingrīda Lannmarka Tandrevolla, kura, abās šaušanās aizverot visus mērķus, finišu sasniedza pēc 19 minūtēm un 25,4 sekundēm.

Otro vietu, atpaliekot 18,2 sekundes, ieņēma zviedriete Mona Brūšsone, bet itāliete Liza Vitoci zaudēja 19 sekundes un noslēdza labāko trijnieku. Arī otrās un trešās vietas ieguvējas sašāva visus mērķus.

Pirmajā ugunslīnijā Bendika, kura trasē devās ar ceturto numuru, nopelnīja vienu soda apli un arī šaušanā stāvus pēc aizvērtiem četriem mērķiem pēdējo mērķi nesašāva, tiekot pie vēl viena soda apļa. Viņa finišu sasniedza par minūti un 48,9 sekundēm vēlāk nekā Tandrevolla.

Arī Buliņa pirmajā šaušanā pieļāva vienu kļūdu, bet otrajā sašāva visus mērķus, finišā zaudējot uzvarētājai divas minūtes un 44,3 sekundes.

Sabule pēc veiksmīgas pirmās ugunslīnijas tika pie viena soda apļa otrajā un finišēja par četrām minūtēm un 7,9 sekundēm vēlāk nekā labākā rezultāta īpašniece.

Sprinta sacensībās startēja 96 biatlonistes.

Sprintā pēc piecām no septiņām sacensībām līdere ar 319 punktiem ir Tandrevolla, otrajā vietā viņai ar 286 punktiem seko francūziete Žistīne Brezā-Bušē, bet 233 punktus iekrājusi Liza Vitoci. Sanita Buliņa ar astoņiem punktiem ir 66., bet Bendika ar sešiem punktiem ieņem 72.pozīciju.

Visu disciplīnu summā līderpozīciju ar 621 punktu saglabā Brezā-Bušē, kamēr Tandrevolla ar 591 punktu ir otrā, bet zviedriete Elvīra Ēberja ar 518 punktiem ierindojas trešajā pozīcijā. Buliņa ar 19 punktiem ir 62.vietā, kamēr Bendikai seši punkti dod 78.pozīciju.

Jau ziņots, ka trešdien 4x6 kilometru stafetē sievietēm Baiba Bendika, Sanita un Sandra Buliņas un Annija Keita Sabule tika apsteigtas par apli un ieņēma 17.vietu 19 kvartetu konkurencē. Savukārt ceturtdien Renārs Birkentāls, Edgars Mise, Andrejs Rastorgujevs un Aleksandrs Patrijuks ieņēma 12.vietu 4x7,5 kilometru stafetē

Sestdien būs desmit kilometru sprints vīriešiem, bet posms svētdien beigsies ar iedzīšanas sacensībām.

Nākamais Pasaules kausa posms nākamnedēļ norisināsies Itālijas trasē Antholcā.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Pasaules čempionāts no 7. līdz 18.februārim notiks Čehijas pilsētā Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28.janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu