Tukuma novadā glābēji no kravas automašīnas atbrīvo cilvēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD glābēji. Ilustratīvs attēls.
VUGD glābēji. Ilustratīvs attēls. Foto: Una Kupruka/LETA

Piektdien Tukuma novadā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji no avarējušas kravas automašīnas atbrīvojuši cilvēku, aģentūru LETA informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Plkst.11.36 VUGD saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Zentenes pagastu, kur bija avarējušas divas kravas automašīnas. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, no vienas automašīnas glābēji atbrīvoja cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Savukārt Ķekavas novadā bija notikusi trīs automašīnu sadursme - tur cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši saviem spēkiem.

Vakar glābēju palīdzība bija nepieciešama vairākos ceļu satiksmes negadījumos. Lielākajā daļā no tiem glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu un automašīnām atvienoja akumulatorus.

LETA jau ziņoja, ka saistībā ar lielo negadījumu skaitu intensīvās snigšanas laikā Valsts policija (VP) piektdien strādāja pastiprinātā režīmā, norīkojot papildu ekipāžas.

Piektdien plkst.14.28 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Cenu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamajā mājā. Deg divstāvu dzīvojamās mājas jumts 360 kvadrātmetru (m2) platībā, bēniņu stāvs 180 m2 platībā un ēkas otrais stāvs 160 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki. Plkst.23.04 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 48 izsaukumus, no tiem - septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem un vēl desmit izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu