Latvijas kamaniņu braucēji ceturtie Eiropas čempionāta komandu stafetē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas kamaniņu braucēji Mārtiņš Bots/ Roberts Plūme.
Latvijas kamaniņu braucēji Mārtiņš Bots/ Roberts Plūme. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sportisti Elīna Ieva Vītola, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Kristers Aparjods un Marta Robežniece/Kitija Bogdanova svētdien Īglsā komandu stafetē ieņēma ceturto vietu Eiropas čempionātā, bet Pasaules kausa ieskaitē latvieši bija piektie.

Uzvaru izcīnīja Austrijas komanda, kuras sastāvā bija Madeleine Egle, Tomass Štoijs/Volfgangs Kindls, Jonass Millers un Selina Egle/ Lara Mihaela Kipa.

Mājinieki finišēja divās minūtēs un 52,190 sekundēs, 0,186 sekundes zaudēja Vācija un 0,461 sekundi atpalika Itālija. Ceturto vietu Pasaules kausa ieskaitē ieņēma ASV, bet piektā bija Latvija ar 1,095 sekunžu deficītu pret uzvarētājiem.

Latvijas komandas vīrieši vieninieku un divnieku rezultāti bija līdzvērtīgi pirmā trijnieka izlasēm.

Piedalījās deviņas izlases, no kurām septiņas startēja Eiropas čempionāta ieskaitē.

Pasaules kausa kopvērtējumā stafetē līdere ar 285 punktiem ir Vācija, 270 punktus iekrājusi Austrija, bet 200 punktus - ASV. Latvija ar 110 punktiem ir septītā.

Pēc sacensībām Austrijā no 26. līdz 28.janvārim Vācijas trasē Altenbergā norisināsies 52. pasaules čempionāts, turpat vēl pēc nedēļas notiekot arī nākamajam Pasaules kausa posmam.

Pasaules kausa sezona tiks pabeigta ar diviem posmiem citā Vācijas trasē Oberhofā, bet pēdējie divi kausa posmi februāra beigās un marta sākumā norisināsies Siguldā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu